Azer-Türk kardeşliğine gölge
Ermenistan sınır kapılarına yönelik hazırlanan protokol kararları Ermenistan lehine sonuçlandı. Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türkiye'nin kardeşliğimize gölge düşürdüğü beyanatını verdi.
Ermenistan gibi gözü topraklarımızda olan bir devletin gönlünü de ettik sonunda. Türkün türkten başka dostu yoktur.
Sınırlar açılınca ne mi olacak; Fakir Ermenistan halkı akın akın topraklarımıza göç başlatacak ve işsizlikten başını kaldıramayan Türkiye, Ermeni vatandaşlara da iş kapısı açmak için mücadele edecek. Aziz Türk milletimiz ne olacaksa olsun!
Ermenistan, İsrail, ABD, Yunanistan gibi devletler ülkemizi bölmek ve bizi bize kırdırmak için canla başla mücadele ediyorlar fakat biz karşılık olarak ne yapıyoruz? Sadece konuşmak ve tartışmak,
Onlar da iyi biliyorlar ki; Türkiyede kıyamet te kopsa bir hafta sonra unutulup gideceğini. Hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor.
Bursa'da oynanacak olan milli maçta Azerbaycan bayrağı açmak yasak(mış) Neden? Neden Ermenistanı sevindirmek zorundayız? Neden Türk Kardeşlerimizi üzüyoruz? Neden?
1878 Osmanlı-Rus savaşında da Ermeniler ülkemizdeydi hatta devletimizin en üst makamlarında görev bile almışlardı. Ama ne oldu? Güvendiğimiz Ermeni halkı iç isyan çıkararak savaştan ağır hasar görmemize ve taa bugünlere değin bir sorun olarak karşımıza çıkan Ermeni sorununu günümüze taşıdılar.
Ey Türk milleti 1878 yılına geri dönüyoruz kim ne derse desin Onlar! amacına ulaşacaklar.
PKK bitti evet bitti.. Türkiye'de geçmişinden bugüne sorun bitmedi kan gözyaşı dinmedi. Önceden savaşlar vardı o bitti sağ-sol davaları o yetmedi kürt sorunu o yetmedi ABD o yetmedi PKK o yetmedi Ergenekon terör vs.. Diyeceğim, PKK bitti yerini başka sorunlar alacak...
Tüm komşularımız tehdit altında. Irak işgal edildi, İran'a göz dağı verilmekte. Suriye'ye aynı şekilde. Hepsi BOP'ni gerçekleştirmek için. Türkiye'nin saf ı belli değil. Dostun yanında değil düşmanın yanındayız. Neden?
Forum kurallarını ihlal ettim biliyorum. Herkesten özür diliyorum. Hiç kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Bende bir vatansever olarak sesimi duyurmak istedim. Affınıza sığınıyorum...
Cevap: Azer-Türk kardeşliğine gölge
1) Azeriler bizim kardeşimiz, elbette yanlarında olacağız ve sıkıntımızda da onları yanımızda görmek isteriz.
2) Hayatım boyunca, Türkiye dışındaki Türklere hep ilgi duydum ve özllikle de Sovyet esareti altındaki dönemde bu Türklerin özgürlüğü için makale ve şiir yazmıştım.
3) Ancak, özgürlüğüne kavuşan bu Türklerin ayrı birer devlet olduklarını ve kendi menfaatlerini öncelikle düşündüklerini de unutmayalım.
4) "Türkün Türkten başka dostu olmadığı" şeklindeki söz bir slogandan ibarettir ve dünya koşullarında da gerçekçi değildir. Türk'ün Türk'ten başka dostu olabileceği gibi tarihte Türk'ün Türk'le savaşının örneği çoktur. Bu savaşları herfkes biliyor, ama bilmeyenler varsa biraz tarih okusunlar.
5) Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşmadan rahatsızlık duymanın bir anlamı yok. Sınır açılmasa da şu anda İstanbul'da binlerce gariban Ermeni küçük ticari işler için kaçak olarak gelmiştir ve bu ilişiki devam etmektedir, Türkiye de buna ses çıkarmamaktadır. Bunda gocunacak bir durum yoktur. Türkiye büyük devlettir, Türkiye'ye bu garibanları ezmek yakışmaz.
6) Azrebaycan elbette kardeş devlettir, ama onların da ayrı bir devlet olduğunu unutmayalım ve gerçekçi olalım.
7) Kardeş devlet Azerbaycan'ın bizim Kuzey Kıbrıs Türk Devleti'nı tanıyıp tanımadığını merak edenler bunu bir araştırsınlar, şayet tanımamışsa bizden Ermenistan sınır kapısı konusunda beklentiye girmesin. Azeri bayan milletvekilleri de gelip burada bize milliyetçilik şovu yapacaklarına gidip kendi ülkelerinde şov yapsınlar.
8) Azerbaycan'da iş yapan Türrkiye iş adamalarından Azeri bürokratlara üşvet ödemeden iş yapabilen var mı acaba? Kardeş Azeriler kendi kardeşlerinden rüşvet almaya utanmıyor mu? Türkün Türkten başka dostu olmadığı sadece Ermenistan sınır kapısında mı akıllarına geliyor? Rüşvet isterken bu dostluk unutuluyor mu?
9) Ermenistan'la dostluk politikasına Ermeni fanatiklerle bizim fanatikler karşı. Fanatiklerin kafası ile mi "yurta barış dünyada barış" politikası izleyeceğiz?
10) Ermenistan'la dostluk kurmaya çalışan liderlerden birisi de rahmetli Türkeş'ti. Zamanın Ermenistan devlet başkanı Levon Ter Petrosyan ile Türkeş, Paris'te gizlice buluşup görüşmüştü. Düşmanlık politikasını körükleyen ülkücülerin bundan haberi yok galiba..
11) Hayal aleminde yaşamayalım beyler, gerçekçi olalım, gerçekçi!...
Cevap: Azer-Türk kardeşliğine gölge
Türk bayrakları tekrar göndere çekildi
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycan Parlamentosu'nun hemen yanındaki Türk şehitliğindeki bayrakların tekrar göndere çekildiği öğrenildi. Şehitlikte bu gece yapılan çalışmayla, daha önce kaldırılan toplam 10 bayrak direği tekrar yerine konmaya başlandı. Bu çalışmaları, Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Hulusi Kılıç da bir süre izledi ancak gazetecilere açıklama yapmadı.
Devamı: http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=90608