Kesinleşmiş kararı almak için, ikimiz aynı anda ve berabermi adliyeye gitmemiz gerekiyor?
Merhaba,
Benim anlaşmalı boşanma davam görüldü.
Anlaşma protokolünü hakime teslim ettik.
Hakim bize 15 gün sonra gelin ve kesinleşmiş kararı alın dedi.
1-)Kesinleşmiş kararı almak için, ikimiz aynı anda ve berabermi adliyeye gitmemiz gerekiyor?
2-)Ben yalnız gitsem kesinleşmiş kararı alamazmıyım ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Cevap: Kesinleşmiş kararı almak için, ikimiz aynı anda ve berabermi adliyeye gitmemiz gerekiyor?
Alıntı:
belloman rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim anlaşmalı boşanma davam görüldü.
Anlaşma protokolünü hakime teslim ettik.
Hakim bize 15 gün sonra gelin ve kesinleşmiş kararı alın dedi.
1-)Kesinleşmiş kararı almak için, ikimiz aynı anda ve berabermi adliyeye gitmemiz gerekiyor?
2-)Ben yalnız gitsem kesinleşmiş kararı alamazmıyım ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Anlaşmalı boşanma hükmünü taraflardan yalnızca biri tebliğe çıkartabilir aynı anda iki tarafın adliyeye gitmesine gerek yok.Taraflardan biri kararı karşı tebliğ eder.Karar tebliğe çıkarılmadan kesinleşmez.Hakim size; "15 gün sonra gelin gerekçeli karar yazılmış olur " demiş olmalı..
Cevap: Kesinleşmiş kararı almak için, ikimiz aynı anda ve berabermi adliyeye gitmemiz gerekiyor?
Ben hakime sordum "15 gün sonra berabermi gelmemiz gerekiyor" ? dedim.
Hakim de " beraber gelin " dedi.
15 gün sonra hakim kararını almak ve görmek için ben yalnız gitsem olmaz mı ?
İlla berabermi gitmemiz gerekiyor, bu durum şart mı ?
Neticede gerekçeli kararı almaya gidecek olsak bile, berabermi gitmemiz gerekiyor?
teşekkürler...
Yukarıda sayın Av. Ferda Aydın cevap vermiş.
Tek başınıza giderseniz kararı alacak ve karşı tarafa tebliğe çıkaracaksınız.
Postada haftalar geçecek. Karşı taraf aldığında onun için 15 günlük temyiz süresi başlayacak ve 15 gün içinde temyiz etmezse kesinleşecek.
Oysa beraber gider kararı aldıktan hemen sonra bir de "temyizden feragat" dilekçesi yazarsanız, kesinleşmiş kararı da alabilirsiniz.
merhabalar
konuyla ilgili olduğu için sormak istedim.bir yılı aşkın süre geçti boşanalı.eski eşim bahsettiğiniz o işlemleri boşandığımız ildeki mahkemeden hallettiğini avukatıma geleceğini söyledi kararın.ancak avukatım habersiz.bahsettiğiniz gönderme işlemi avukatamı yoksa adrese mi yapılıyor acaba?bulunduğum ildeki adliyeyeymi başvursam?memurum kızlık soyadımı kullanamıyorum.nüfusta soyismim değişmiş yeni kimliğimi aldım.yol gösterirmisiniz bana?teşekkür ederim.