Asliye mahkemesinin verdiği karara karşı dava ve maddi_manevi tazminat davası
İşyerim ruhsatsız çalıştığı için belediye ekiplerince mühürlendi.başvuruyu yaptım,harç parasını yatırdım,evraklarımı içeriye verdim.2-3 gün sonra ruhsatı alacağımı söylediler.ertesi gün işyerimi kontrole gittiğimde mühür yoktu.benden önce belediye ekipleri gelip söktüler sandım ve çalışmaya başladım.belediye zabıtaları geldiler ve mühürü benim söktüğümü iddia ettiler ve kafalarına göre doldurdukları belgeyi bana korkutarak imzalattılar.ertesi gün ruhsatı aldım.konu kapandı sandım.1,5 yıl sonra taksiyle evime dönerken olağan çevirmede beni gözaltına aldılar.aranmam olduğunu söylediler.sabaha kadar beni nezarette tuttular,adi bir suçlu muamelesi yaptılar.halbuki benim ne mahkemeden nede aranmadan haberim verdı.ne evime ne işyerime mahkeme kağıdı gelmedi.sabah beni mahkemeye çıkarttılar.suçu kabul etmediğimi söyledim hakime.katip kıza bişeyler yazdırdı,anlamadım.bana serbest olduğumu söyledi gönderdi.ve benim gıyabımda mahkeme devam etmiş ve mahkeme beni suçlu bulmuş.ne delil var ne şahit.ve suçsuz olduğumu beyan ettiğim ifadem var.500 lira para cezası kesmişler.1 yıl sonra başka bir çevirmede beni tekrar gözaltına aldılar.parayı ödemezsem hapse gönderileceğimi söylediler.parayı ödedim mecburen.şimdi beni haksız yere suçlu bulan bu mahkemeye kararın iptali ve bana bu gözaltı kabuslarını yaşatan hangi kurumsa maddi-manevi tazminat davası açmak istiyorum.bana bu konuda yol gösterirseniz çok mutlu olurum.saygılarımla