Şantiye Şefiyim.Şirket adına ev kiraladım.ben icralık oldum
Merhaba..
öncelikle sitenize yeni üye olduğumu ve Türkiye' de kaliteli bir şekilde yaşabilmek için hukuku iyi bilmek gerektiğini düşündüğümden zamanımın çoğunu sitenizde geçirdiğimi bilmenizi isterim ve siteyi kuranlara ve cevap yazan tüm Avukatlara teşekkür ederim..
Bir firmanın şantiye şefiyim ve firma adına vekaletnamem var.Vekaletname kısaca şu ifadeleri içeriyor:
ihalelere katılmaya, teklif vermeye,pey sürmeye ve bunlardan vazgeçmeye,geçici ve kesin teminatlar yatırmaya,ihalenin üzerimde kalması halinde sözleşme yapmaya,şartlarını kabule, sözleşmede değişklik ve ek sözleşmeler yapmaya,imzaya, gerekli olan hertürlü beyan ve taahhütlerde bulunmaya vekil edilmiştir.
büro olarak bir daire tuttum ve söşleşmede hiçbir şekilde büro, ticarethane firma adına kiralanmıştır vs ibaresi bulunmamaktadır.firma 8 aylık kirayı ödeyemedi ve ev sahibi beni icraya vermiş.dava açmış.
ne yapabilirim?
teşekkürler
Cevap: Şantiye Şefiyim.Şirket adına ev kiraladım.ben icralık oldum
Alıntı:
ta2mix rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba..
büro olarak bir daire tuttum ve söşleşmede hiçbir şekilde büro, ticarethane firma adına kiralanmıştır vs ibaresi bulunmamaktadır.firma 8 aylık kirayı ödeyemedi ve ev sahibi beni icraya vermiş.dava açmış.
ne yapabilirim?teşekkürler
Kontratta kiracı olarak bizzat isminiz mi var?
İmzanızı adınız soyadınız altına mı firma kaşesi üstüne mi attınız?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kontratta kiracı olarak bizzat isminiz mi var?
İmzanızı adınız soyadınız altına mı firma kaşesi üstüne mi attınız?
kiracı olarak bizzat ismim var ve kaşe yok..ismim altına imza attım
Allah ödeme kolaylığı versin...
Alıntı:
Allah ödeme kolaylığı versin...
kaşe altına imza atmış olsaydım ne olurdu?
Şirkete vekaleten imzalamış olur şirketi bağlamış borçlandırmış olurdunuz.
Şimdi bir avukat tutup mal sahibine ödeyeceğiniz parayı şirkete rücu etmenin yollarını aramalısınız. Kolay gelsin.
Alıntı:
Şirkete vekaleten imzalamış olur şirketi bağlamış borçlandırmış olurdunuz.
Şimdi bir avukat tutup mal sahibine ödeyeceğiniz parayı şirkete rücu etmenin yollarını aramalısınız. Kolay gelsin.
öncelikle ilginizden ötürü çok teşekkür ederim..bu yola başvuracağımdan emin olabilirisiniz.
elimde hala firma kaşesi var.ev sahibine gidip sözleşmeye kaşe vurmayı teklif etsem bir etkisi olur mu?
Elinizde bir buket çiçek ve çikolata ile gidin en azından öfkesini hafifletir :)
Alıntı:
Elinizde bir buket çiçek ve çikolata ile gidin en azından öfkesini hafifletir :)
:)))
aslında bu onun da işine gelir.üzerime herhangibir mal varlığı olmadığını, benim de firmadan alacağımı alamadığuımı biliyor ve dolayısıyla bu parayı benden tahsil edemeyeceğini iyi biliyor..ama bu teklifle gidersem ve kabul ederse üzerimdeki icrayı kaldırıp ve firma üzerine icra dosyası açabilirmi??
Hukukçu kimliğimizle bu tür sorulara etik açıdan burdan cevap veremeyiz. :ev