Satın alınan hizmetin gerçekleştirilmemesi
Herkese merhaba foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.
Bir konu var anlatayım,
Türkiye'de çok sayıda yurt dışı eğitim(danışmanlık) firması var ve bunlar çeşitli ülkelere çeşitli vize türleri ile gidilmesinde aracılık hizmeti veriyorlar.
Benim de amerika için bir vize türünde başvurduğum şirkete tüm ödememi yaptım beklemekteyim. Ancak şirket bunu gerçekleştiremedi ve şuan kayıplar ulaşamıyorum. Ofislerinden taşınmışlar veya tamamen kaybolmuşlar. Tüm telefonlardan ulaşılmıyor. Yaptığım ödeme 2000 dolar. Eminim başkaları da var bu durumda. Yaptığım ödemelerin imzalı, kaşeli makbuzları ve de şirketle imzalamış olduğumuz sözleşme var elimde.
Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
Hangi mahkemeye gitmem gerekir, avukat tutmam gerekir mi? Ve süreç nasıl işler?
( Bu işlerden hiç anlamam ve de ilk defa başıma geliyor, lütfen yardım ederseniz çok sevinirim)
Teşekkürler.
Cevap: Satın alınan hizmetin gerçekleştirilmemesi
Lütfen bilgisi olanlardan yardımcı olmalarını istiyorum, diğer başlıkları okudum ama aynen benzer bir olay göremedim. Tüketici mahkemesinden bahsediliyor ama belli tutardan da bahsediliyor. Ayrıca, tüketici hakem heyeti diye bir şeyler de okudum. Ben hangisine başvurmalıyım,
Teşekkürler.
Cevap: Satın alınan hizmetin gerçekleştirilmemesi
forumun hukukçuları, avukatları nerdesiniz, zor soru olduğunu zannetiyorum. Verdiğim bilgilerde mi sorun var, lütfen yardım.