Boşanma davalarında temyize gitme süresi galiba 15 gün.Acaba kararı tebliğ ettiğimiz gün bu süreye dahil mi?yoksa ertesi gün mü başlar bu süre?
Printable View
Boşanma davalarında temyize gitme süresi galiba 15 gün.Acaba kararı tebliğ ettiğimiz gün bu süreye dahil mi?yoksa ertesi gün mü başlar bu süre?
Ertesi gün başlar.
yanıt verdiğiniz ve beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Yargıtaydan gelen karar kesin değildir derken, sonraki aşamada ne olabilir, yargıtaydan gelen bir onama veya red kararından sonraki aşamada ne olabilir?
yargıtaydan karar gelene kadar , bir başkasıyla tekrar evlenmek mümkünmüdür?
Boşanma kararının hüküm ifade etmesi için kesinleşmesi gerekir. Bu demektir ki, boşanma ilamı kesinleşmeden yeniden evlenmeniz mümkün değildir, zira önceki evliliğiniz henüz bitmiş değildir.
Merhaba,
Ben boşanmaya çalışıyorum. Dava açtım, hakim reddetti ama yinede karaı temyize yargıtaya gönderdiler
Bunu mantığı nedir?
Reddedilen dava nasıl yargıtaylık oluyor?
2 yıl yargıtayda bekleme 3 yıl aryılık ispatı + 2 yıl tekrar yargıtaya gidecek
sürekli yalan söyleyen birinde boşanmak bile 7 yılı alıyor.
bu haksızlık değil mi?
2002 yılından itibaren yürürlülükte olan Medeni Kanunumuzda maalesef böyle bir durum var. Geçenlerde Avukat olan bir üyemiz bu konuyu forumda yazmıştı.Okumak isterseniz tıklayabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=11281
Türkiye'de yargı çok yavaş işlemekte. Bu yargının kabahati değil tabiki. Bir de üstüne 3 yıllık fiili ayrılığı da ekleyince kadın-erkek ve çocuklar açısından çok zor bir dönem olmuş oluyor.
Ama eminim ilerleyen dönemlerde kanunun eksiklikleri değiştirilecektir umarım! 7 yıl bir insanın hayatını ipotek altına almak hoş bir durum olmasa gerek.