A/42 F/8 - A/42/F/2 Nedemek
İyi Günler Form Üyeleri,
Ben Okuldan dolayı askerliği tecil ettirdim, sonra diger üniversiteye başladım. yaşımdan dolayı hakkın kalmadı dediler bende ok digerek askerlik işlemlerimi başlattım sonra bu arada evraklarımı toplarken bir sorun yaşayarak hastaneye gittim. Kalbimde PFO(patent foramen oval) oldugunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor bu arada tee testinde nefessiz 3-4 dakika geçirmişim. gırtlagım boruyu sıkıştırarak tutmuş. uyandıktan sonra ameliyatı bogazımın ve burnumun düzeltildikten sonra yapılmasının daha dogru oldugunu belirtti doktorum.
Ameliyat olmazsan ya felç olursun yada ölüm riskin var dedi.
Bu arada askerlik şubesinden gata askeri hastanesine sevkimi istedim. ordada bir takım testlerden geçerken rahatsızlanıp acille kaldırıldım acil deki doktor verilen ilaçtan korkarak gata ya götürün dedi gata acile gittik hipertansiyon teşhisi konularak 3-4 saat tansiyonumun düşmesi beklendi.
bu arada gata daki doktorum aşagıdaki belgeyi verdi;
Karar: şikayeti: atipik gögüs ağrısı
kvs: Normal
ekg: NSR
ta holter labil hipertansiyon ile uyumlu bulgular
spect bulguları normal
eko da pfo görüldü
a/42/f/8 - A/42/f/2 askerliğe elverişlidir. komando olamaz.
bu ne anlama geliyor acaba ben şimdi ameliyat olacagım ama şube seni direk askeri alırız dedi. Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla...
Cevap: A/42 F/8 - A/42/F/2 Nedemek
Selam formdaki arkadaşlar, kimsenin cevap vermemesine üzüldüm en azından formdaki hukuk bilen insanlardan bir cevap beklemiştim. lütfen biri bi yardım etsin son durumumu yazıyorum,
üst yazımı okuduysanız Pfo tanısın üzerine hastanede uyku apnesi sendromu raporuda verildi osas tanısı tam olarak kondu lakin kurula çıktıgımda sevk süremin bittiği ve başka bir hastaneye sevk olacagımı öğrendim ben şimdi 7 aydır teşhis tedavi olmaya çalışırken bi 7 ay daha başka bir askeri hastaneyemi gönderilecegim lütfen ne yapmam gerektiğini bana yazarsanız sevinirim.
şu durumda 2 tane a maddesi + bunun yanında kilom 99 boy 1,76 yani obeziteden 1-2 kilo eksik + uyku apnesi ve kullandığım ilaçlar + uyku apnesi için cihaz ne yapmam gerekiyor ??? :(
Alıntı:
manicella rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler Form Üyeleri,
Ben Okuldan dolayı askerliği tecil ettirdim, sonra diger üniversiteye başladım. yaşımdan dolayı hakkın kalmadı dediler bende ok digerek askerlik işlemlerimi başlattım sonra bu arada evraklarımı toplarken bir sorun yaşayarak hastaneye gittim. Kalbimde PFO(patent foramen oval) oldugunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktor bu arada tee testinde nefessiz 3-4 dakika geçirmişim. gırtlagım boruyu sıkıştırarak tutmuş. uyandıktan sonra ameliyatı bogazımın ve burnumun düzeltildikten sonra yapılmasının daha dogru oldugunu belirtti doktorum.
Ameliyat olmazsan ya felç olursun yada ölüm riskin var dedi.
Bu arada askerlik şubesinden gata askeri hastanesine sevkimi istedim. ordada bir takım testlerden geçerken rahatsızlanıp acille kaldırıldım acil deki doktor verilen ilaçtan korkarak gata ya götürün dedi gata acile gittik hipertansiyon teşhisi konularak 3-4 saat tansiyonumun düşmesi beklendi.
bu arada gata daki doktorum aşagıdaki belgeyi verdi;
Karar: şikayeti: atipik gögüs ağrısı
kvs: Normal
ekg: NSR
ta holter labil hipertansiyon ile uyumlu bulgular
spect bulguları normal
eko da pfo görüldü
a/42/f/8 - A/42/f/2 askerliğe elverişlidir. komando olamaz.
bu ne anlama geliyor acaba ben şimdi ameliyat olacagım ama şube seni direk askeri alırız dedi. Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla...