X Turizm' in hatasından dolayı 5.5 saat gecikmeli varış
Herkese merhaba,
X Turizim ile tatilime çıakaken asker uğurlaması sebebiyle 1.5 saat, trafiğe elverişsiz otobüsü yola çıkarması dolayısıyla Izmit otogarinda otobüsün bağlanması ve Istanbul' dan yeni otobus gelmesini 4 saat beklediğimiz için varış yerine 5.5 saat gecikmeli vardık. Bu konuda en azından ücret iadesi istediğimde şirket, yolculugun gerceklestirilmesinden dolayi iade olamayacagini soyledi. Bu konu ile ilgili haklarımı ogrenmek icin buraya konu acmak istedim. Olayin uzerinden yaklasik 5 ay gecti ve elimde biletten baska birsey yok. Hukuksal olarak herhangi bir hak iddia edebilir miyim? Duyarliligindan dolayi herkese tesekkurler...
Cevap: X Turizm' in hatasından dolayı 5.5 saat gecikmeli varış
Alıntı:
vatandas82 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba,
X Turizim ile tatilime çıakaken asker uğurlaması sebebiyle 1.5 saat, trafiğe elverişsiz otobüsü yola çıkarması dolayısıyla Izmit otogarinda otobüsün bağlanması ve Istanbul' dan yeni otobus gelmesini 4 saat beklediğimiz için varış yerine 5.5 saat gecikmeli vardık. Bu konuda en azından ücret iadesi istediğimde şirket, yolculugun gerceklestirilmesinden dolayi iade olamayacagini soyledi. Bu konu ile ilgili haklarımı ogrenmek icin buraya konu acmak istedim. Olayin uzerinden yaklasik 5 ay gecti ve elimde biletten baska birsey yok. Hukuksal olarak herhangi bir hak iddia edebilir miyim? Duyarliligindan dolayi herkese tesekkurler...
Sanırım tek amacınız 5-10 liralık otobüs bileti değil, firmayı cezalandırmaktır. Bunun güzel bir yolu da, X turizm yazmak yerine firma adını yazmaktır. böylece bunu okuyan insanlar o firmayı tercih etmez.
Cevap: X Turizm' in hatasından dolayı 5.5 saat gecikmeli varış
Evet aynen o şekilde düşünüyorum. Firma ismi vermek yasak olabilir diye yazmak istemedim ama herkesin tahmin edebileceği gibi bu firma Metro Turizm' dir. Sikayetvar.com' dan şikayetimi yazdım zaten ama adamların iplediği yok. Trafiğe çıkmaya elverişsiz araçla bizi yola çıkardığı için şikayetçi olamaz mıyım acaba?