Cevap: işveren tazminat isterse
Alıntı:
tamtamci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Arkadaşlar
15 gün önce bir işe başladım. İş sözlesmesinde ; işçi haksız sebeplerle işten ayrılırsa 30.000TL Tazminat öder yazıyordu.Aynı şekilde işverende haksız sebeplerle işçiyi çıkarırsa 30.000TL öder yazıyordu.
Ben şimdi iyi bir iş buldum ayrılmak istiyorum, başıma bela açarmı bu sözleşme.
Ayrıca sözleşmede 3 yıl çalışmak zorundadır gibi bişi yazıyordu.
Teşekkürler
Eğer sitede bir araştırma yaparsanız bulursunuz;
Hatırladığım kadarı ile eğer sözleşmedeki tazminat iki taraflı ise (ki sizde iki taraflı) bağlayıcı diye hatırlıyorum.
Yani işe gitmezseniz o 30,000 lirayı ödemelisiniz.
İyide ben baslayalı 2 hafta oldu yani ptesiden cumaya toplam 10 gün calıstım. herhangi bi eğitim vs de verilmedi.
bu tazminat rakamı maasımın yaklasık 20 katı.
ayrıca iş sözleşmesinde o sayfanın olduğu sayfaya baska bi imza attım
ayrıca ben iyi bir iş buldum kariyerimin ilerlemesi için. bunlar iyi bi etken olmazmı. bi dava falan açarlarsa
Alıntı:
tamtamci rumuzlu üyeden alıntı
İyide ben baslayalı 2 hafta oldu yani ptesiden cumaya toplam 10 gün calıstım. herhangi bi eğitim vs de verilmedi.
bu tazminat rakamı maasımın yaklasık 20 katı.
ayrıca iş sözleşmesinde o sayfanın olduğu sayfaya baska bi imza attım
ayrıca ben iyi bir iş buldum kariyerimin ilerlemesi için. bunlar iyi bi etken olmazmı. bi dava falan açarlarsa
Peki işe gireli henüz 2 hafta olmuş iken siz de işinizi gayet güzel bir şekilde yaparken hiçbir kabahatiniz yokken patron sizi işten çıkartmak isteseydi siz de bu tazminatı istemeyecek miydiniz?
Hele o "başka bir imza atmak" olayına dikkat. Çünkü adli tıp imzayı sizin atıp atmadığınızı gayet net bit şekilde tesbit eder.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Peki işe gireli henüz 2 hafta olmuş iken siz de işinizi gayet güzel bir şekilde yaparken hiçbir kabahatiniz yokken patron sizi işten çıkartmak isteseydi siz de bu tazminatı istemeyecek miydiniz?
Hele o "başka bir imza atmak" olayına dikkat. Çünkü adli tıp imzayı sizin atıp atmadığınızı gayet net bit şekilde tesbit eder.
Tazminat miktarı çok yüksek olsa da, çalışma süresi, göreviniz gibi bir takım parametrelerle birlikte makul bir miktar belirlenebilir.İstifanızla birlikte işverenin bu tazminatı talep hakkı doğacaktır.