Cevap: nafaka kaldırma şartları
Alıntı:
alemdarkurt23 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar sonunda boşandım ve başımdaki illetten kurtuldum. Benim gibi olanlarında allah yardımcısı olsun. Soracağım sorum şu?
Karşı tarafa verdiğim nafaka hangi hallerde kalkar?(ölüm,resmi nikahlı evlilik gibi olanları ben biliyorumda sizin hukuki tabirinizle olanları öğrenmek isterim.
Ayrıldığım Eşim ev hanımı ve yaşıda 23.Ailesinin yanında kalıyor ve kendilerine ait evde oturuyorlar.Çocukta yok ve ben şu anda 300 tl veriyorum
güzün aydın aylık gelırın nedir tazminat ödedinmi kim kusurluydu kaç senelik evliydin benimdd aynı dert var onun için soruyorum
Alıntı:
usta_ rumuzlu üyeden alıntı
güzün aydın aylık gelırın nedir tazminat ödedinmi kim kusurluydu kaç senelik evliydin benimdd aynı dert var onun için soruyorum
nafaka
1-evlenirse
2-kötüyola düşerse
3- ölürse
4-başkasından gayri meşru olarak hamile kalırsa
kesilebilir .bunun haricinde kesilmiyor .bende aynı durumdayım zehir zıkkım olsun yediği her kuruş para musibetten hastalıktan beladan başka hiç bi şey vermiyor zaten bakalım nereye kadar gidecek ...
Cevap: Nafaka kaldırma şartları
Ben devlet memuruyum ve 1900 alıyorum.Davamız reddolmuştu ve yargıtaya gitmişti.yargıtaydan benim aleyhime geldi ve 7 milyar kesildi tazminat.nafaka ise 250 iken 300 oldu.Ben karşıya 10.000 tl verecektim ama kabul etmediler.İkimizinde isteği olmadı yani ortada bir sonuç denilebilir.Ben arasıra araştırıyorum bu konuyu, çocuk yoksa kişi çalışmaya müsaitse ve engeli yoksa nafakanın verilme zamanı ile ilgili konuları ama maalesef kanunlar kadından yana
Alıntı:
kesintiler olmadan 1900 tl.7.000 tl tazminat verdim.Yargıtay kusuru bana verdi ama hakim ortada bir karar kesti.3 aylık evliydim.
Arkadaşlar ben de 3 aylık evliyken ayrıldık. Dava devam ediyor ve tedbir nafakası borcum birikti. 3-4 ay sonra yargıtaydan karar çıkacak. Dava reddolursa tedbir nafakası bitecek. Maaşıma haciz koydular, ben icra mahkemesi kararıyla icra dairesinin emrini iptal ettirdim :) Eşimin avukatı da temyize gönderdi.Aslında maaşımın 1/4ünü haciz yapabilirlerdi ama bunun yerine daha fazla miktar haczetmek istediler. Acaba bu durumda nafaka ödemedim diye hapis cezası verirler mi? Bu çok özel bir durum, benzer bir durum bulamadım. Saygılarımla
Alıntı:
Ben devlet memuruyum ve 1900 alıyorum.Davamız reddolmuştu ve yargıtaya gitmişti.yargıtaydan benim aleyhime geldi ve 7 milyar kesildi tazminat.nafaka ise 250 iken 300 oldu.Ben karşıya 10.000 tl verecektim ama kabul etmediler.İkimizinde isteği olmadı yani ortada bir sonuç denilebilir.Ben arasıra araştırıyorum bu konuyu, çocuk yoksa kişi çalışmaya müsaitse ve engeli yoksa nafakanın verilme zamanı ile ilgili konuları ama maalesef kanunlar kadından yana
sn alemdarkurt23 bende senin gibiyim onun için sana sordum bende serbest çalışıyorum (inşaatta çalışıyorum)bendende 30000 tl tazminat 350 tl de nafak istiyorlar yalnız bana güre haksız değilim tabi bide hem malım var hemde borçlarım var bu borçların çoğuda eşimin tedavi masrafları yalnız bu borçları eşten dostan almışım hakimi buna nasıl ikna edcem bilmiyorum hastane raporları var ama hakim ne kadar kayda alır bilmiyorum
Alıntı:
sn alemdarkurt23 bende senin gibiyim onun için sana sordum bende serbest çalışıyorum (inşaatta çalışıyorum)bendende 30000 tl tazminat 350 tl de nafak istiyorlar yalnız bana güre haksız değilim tabi bide hem malım var hemde borçlarım var bu borçların çoğuda eşimin tedavi masrafları yalnız bu borçları eşten dostan almışım hakimi buna nasıl ikna edcem bilmiyorum hastane raporları var ama hakim ne kadar kayda alır bilmiyorum
Birincisi bunları belgelerle ispatlaman gerek.İkincisi uyanık ve işini bilen avukat gerek.Bende haklıydım ama karşıtarafın avukatının uyanıklığı sonucu sadece nafaka vereceğim davanın sonucunda tazminatada mahkum oldum.Gerçi ben karşı tarafa 10.000 tl önermiştim ama hakim 7.000 tl bağladı.Önceleri yaşlı kurt avukat gerek diye ailecek tanıdığım birini tutmuştum ama dediğim gibi uyanıklık gerek.
Alıntı:
Birincisi bunları belgelerle ispatlaman gerek.İkincisi uyanık ve işini bilen avukat gerek.Bende haklıydım ama karşıtarafın avukatının uyanıklığı sonucu sadece nafaka vereceğim davanın sonucunda tazminatada mahkum oldum.Gerçi ben karşı tarafa 10.000 tl önermiştim ama hakim 7.000 tl bağladı.Önceleri yaşlı kurt avukat gerek diye ailecek tanıdığım birini tutmuştum ama dediğim gibi uyanıklık gerek.
sen herhalde elazığtasın karşı tarafın avukatı kimdi senin kimdi
Alıntı:
sen herhalde elazığtasın karşı tarafın avukatı kimdi senin kimdi
yok kardeş ısparta