Cevap: Polise mukavemet ve darp
yardımcı olabilecek kimse yok mu? ne olur bu davanın sonucu sizce arkadaşlar ceza alırmıyımböyle bişeyden?
bu tür haberler hemen hergün karşımıza çıktığı halde polis terörüne dur diyemiyoruz. yetkileri o kadar çok ki olaylari kendi kafalarina göre değiştirip suçluyken şikayetçi konumuna geçiyorlar bir anda. bir denetim mekanizması geliştirilmezse daha çok canlar yanacak.
Alıntı:
karamsar_vatandas rumuzlu üyeden alıntı
bu tür haberler hemen hergün karşımıza çıktığı halde polis terörüne dur diyemiyoruz. yetkileri o kadar çok ki olaylari kendi kafalarina göre değiştirip suçluyken şikayetçi konumuna geçiyorlar bir anda. bir denetim mekanizması geliştirilmezse daha çok canlar yanacak.
olay tamamen yumruk atarım attığım da yanına kar kalır meselesi. tek güvencem kamera kayıtları, umarım delil anlamında yeterli oluyordur.
kardeşim öncelikle geçmiş olsun, şikayetinden asla vazgeçme ilk olarak o polisler ne kadar iddia etseler bile sen kamera kayıtlarıyla iddialarını çürütürsün ikinci olarak bu şahitlik eden polislerle senin ilk mahkemende haklı olduğun anlaşılırsa o kararla birlikte yeni bir dilekçe yaz o polisler hakkında iftira sucundan dava aç elinde mahkeme kararı olduğundan ceza alacaklardır ve şikayetçi poliste tutanak resmi evrak olduğundan yalan yanlış kafasına göre yazdığından onunda memurluk hayatı biter :-) sonuç olarak basit yaralama tehdit hakaret resmi evrakta sahtecilik gibi suçlardan dava açıkalcaktır unutma silahlada tehdit ettiler karakola gidewrken ekip otosunda de o zaman bak bakalım nasıl tutuşuyolar :-) şahitlerin sakın ifadelerini geri çekmesin sende şikayetini çekme onlar düşünsün olacakları
Türkiye Cumhuriyeti polis devleti değil, hukuk devletidir. Her kolluk görevlisi huzurunu sağladığı vatandaşa patronluk değil, asayişi için hizmet etmekle yükümlüdür. Hakkını ve konuşamasını bilen her vatandaşa devletin bütün merciileri sonuna kadar açıktır. Bir ülkede yasaları yalnız hakimler, suçları emniyet bilirse, o ülkede hem yasa, hem de suçsuz kimse yok demektir!
İşin peşini kesinlikle bırakmayınız! İnsan yediği tabağı pislemez, vatandaşın yediği her ekmeğin bir dilimi vergi olarak, vatandaşa yumruk sallasın diye emniyet görevlilerine verilmemektedir! Suçu sabitlenmemiş her sanık masumdur, sanığın da suçu ancak mahkemeler tarafından ispatlanır! Vatandaşa yumruk sallayan bir memur; zaten kendi devletini kurmuş, kendi yasalarını icra ediyor demektir! Hukuk bilginiz yok ise, sağlam bir avukat tutmanızı öneririm, ayrıca Personel Şube Müdürlüğüne bir dilekçe ile o polis memuru hakkında şikayette de bulunun. Rencide edilip madur olmanıza üzüldüm, geçmiş olsun.
arkadaşlar aşağıdaki karar için neler yapabileceğim hususunda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar:
....tartışma çıktığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü, arbede sırasında polis memuru X ile Y(ben)'nin basit nitelikte yaralandıkları,
X'teki yaranın kendisine gösterilen mukavemet sırasında meydana geldiği ve bu suçun unsurları arasında bulunduğu,
Y'deki yaranın kendisine yasal çerçevede görevli güvenlik güçlerinin sınırlı ve kademeli güç kullanılması sonucu oluştuğu,
M'nin Y'ye tehdit, R'ninde hakare ettiği Y'nin de M'ye hakaret ettiğine ilişkin dava açmaya yeterli delil bulunmadığı tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakta.
Şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına,
kararın müşteki şüphelilere bildirilimesine, müşteki şüphelilerin CMUK 172 ve 173 md. geregi 15 günlük yasal süre içerisinde ağır ceza yolu açık olmak üzere karar verildi.
Merhabalar benim de başıma buna benzer bir olay geldi , gece geç saatte arkadaşlarımla eğlenmeye çıkmıştık , dönerken arkadaşlarımı kaybettim ve o korku ve panikle kaybolduğumu düşünerek 155 i aradım , birkaç kere aramama rağmen hem hiçkimse uzun bir süre gelmedi hemde telefondaki memur bey benle oldukça kaba konuştu. Yaklaşık 15 dk. sonra ekip arabası geldi , o sırada korku ve panikle ağlayarak onlara geç kaldıkları için bağırdım ve tartışma çıktı , polis memurunun biri bana tokat attı ve polis aracına bindirdi , karakola gittiğimizde ise saçımı çekerek araçtan indirdi. O gece sabaha kadar karakolda bekledim ve görevli polislerden davacı oldum, adli tıp raporu aldık ve alkol muayenesinden de geçtim. 117 promil alkollü çıkmıştım. Komiser davayı geri çekmezsem eve gidemeyeceğimi söylediği için davamı geri çektim ve eve gittim. Olayın kapandığını sanıyordum fakat bir ay sonra polise hakaret ve görevi yatırmama için direnme suçuyla tarafıma dava açıldığını gördüm. Eve gidemiyorum diye korkup yardım isterken haksız duruma düştüğümü görünce şok oldum, yine de karakola gidip polislerden özür diledim. Sizce davanın durumu ne olur ? iş hayatımda herhangi bir sorun yaratır mı ?
Alıntı:
zzooee rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benim de başıma buna benzer bir olay geldi , gece geç saatte arkadaşlarımla eğlenmeye çıkmıştık , dönerken arkadaşlarımı kaybettim ve o korku ve panikle kaybolduğumu düşünerek 155 i aradım , birkaç kere aramama rağmen hem hiçkimse uzun bir süre gelmedi hemde telefondaki memur bey benle oldukça kaba konuştu. Yaklaşık 15 dk. sonra ekip arabası geldi , o sırada korku ve panikle ağlayarak onlara geç kaldıkları için bağırdım ve tartışma çıktı , polis memurunun biri bana tokat attı ve polis aracına bindirdi , karakola gittiğimizde ise saçımı çekerek araçtan indirdi. O gece sabaha kadar karakolda bekledim ve görevli polislerden davacı oldum, adli tıp raporu aldık ve alkol muayenesinden de geçtim. 117 promil alkollü çıkmıştım. Komiser davayı geri çekmezsem eve gidemeyeceğimi söylediği için davamı geri çektim ve eve gittim. Olayın kapandığını sanıyordum fakat bir ay sonra polise hakaret ve görevi yatırmama için direnme suçuyla tarafıma dava açıldığını gördüm. Eve gidemiyorum diye korkup yardım isterken haksız duruma düştüğümü görünce şok oldum, yine de karakola gidip polislerden özür diledim. Sizce davanın durumu ne olur ? iş hayatımda herhangi bir sorun yaratır mı ?
Bir an önce karşı dava açmanızı ve emniyetin ilgili birimlerine şikayette bulunmanızı tavsiye ederim. Sonrasında polisler sizden özür dileyecektir:)zamanaşımı 6 ay zannedersem hiç vakit kaybetmeyin...
117 promil alkollü olmanız olayı delillendirmede bir sıfır yenik başlamanız demektir.polise hakaret ve görevi yatırmamak için direnme suçlaması ile ilgili soruşturma safhasında yeterli delil bulunduğu iddiası ile savcılık iddianame hazırlayıp mahkemeye sunmuş ve yargılamanız yapılacak delillerin takdiri mahkemenin....