Kredi Kartı borcunda zaman aşımı süresi ne kadar 7 yıl mı, 10 yıl mı?
Erkek arkadaşımın, 2002-2003 yılından kalma birkaç bankaya kredi kartı borcu bulunmaktadır. Onun anlattıklarına göre "7 yıl ödenmediği ve kaçıldığı takdirde zaman aşımına uğrayıp düşüyor" dedi. Merkez bankasında kara listeye alınıyormuş sadece.
Biz evlenmeyi düşünüyoruz ve bankalara olan bu borç (ileride karşımıza çıkabilecek yaptırımlar yada uygulamalar) konusunda pek bilgi sahibi değilim. Biraz araştırma yaptım internet üzerinden ve bir avukat arkadaşa danıştım.
Avukat arkadaşın söyleminde davanın düştüğü tarihten itibaren 10 yıl geçmesi lazımmış. Birde bana bankaların davayı uzatma haklarından bahsetti 3 defa davayı yenileme hakları varmış sanırım.
Sizlerden ricam beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim iyi çalışmalar...
Cevap: Kredi Kartı borcunda zaman aşımı süresi ne kadar 7 yıl mı, 10 yıl mı?
Banka, borç için 10 yıl boyunca hiç bir şey yapmadan beklerse zaman aşımına uğrar.
10 yıl içinde banka tarafından yapılacak takip işlemi zaman aşımını durdurur,takip işleminin zaman aşımına uğramasından sonra borcun 10 yıllık zaman aşımı sıfırdan tekrar başlar.
Sabırlı ve azimli bir banka/vekili zaman aşımına uğratmadan sürekli takip başlatarak borcun güncel kalmasını sağlayabilir.
Sayın Erdoğan Kırcalı; vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkür ederim.
Anladığım kadarı ile bankaların bu borcu tahsil etmeden peşini bırakacağı zor gibi. Yani kabus gibi ömür sonuna kadar peşimizi takip edeceğe benziyor. İyi düşünmek gerekiyor. Teşekkür ederim tekrardan...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Banka, borç için 10 yıl boyunca hiç bir şey yapmadan beklerse zaman aşımına uğrar.
Bir vergi kontrolorü arkadaş da zaman aşımına uğratmamak için mükellef adına sembolik bir ödemeyi (1 TL örneğin) kendi ceplerinden ödediklerini anlatmıştı.