-
Maaşıma haciz geldi
Öncelikle bize bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim,Ben Mehmet Özdemir,benim başıma 11 sene önce çok kötü bir olay geldi.Ben İmam Hatip Lisesinde okurken okulda tanıdığım Umut Yıldırım isminde bir arkadaşımdan eski parayla 200 TL borç para aldım en kısa sürede ödeyeceğimi söyledim.Babam ile birlikte ben borcumu ödediğim halde bana zorla başıma silah çekerek boş senete imza attırdı ve beni tehdit etti ``aileni yok ederim bundan hiç kimseye bahsetmeyeceksin`` dedi.Bende korkumdan hiçkimseye bu olayı söyleyemedim.Bu olaydan 1 sene sonra evlendim evliliğimizin ilk haftasında kapımıza postacı icra kağıdını getirdi. Kağıdın üzerinde Salih Yerlikaya isminde bir şahsın adına eski parayla 4000 TL borçlu olduğumu gördüm seneti bana imzalatan umut yıldırım ama senetin üzerine salih yerlikaya yazmışlar.Benim Salih Yerlikaya ismindeki şahıstan asla para almadım Senetteki imza benim olduğu için kanunen benim ona borcum olduğum görülüyor.Ben bu şahıslardan sürekli tehdit edildim.Korkumdan hiç kimseye bu konudan bahsedemedim.Benim sessiz sakin ve saf olduğumdan bunlar beni ezdiler.Benim bu parayı ödemeye hiç gücüm yoktu,işsizdim ve ailem çok yoksuldu.2005 yılında gazetedeki iş ilanından özel güvenlik şirketine başvurdum ve beni işe aldılar.O süreden bu yana Gebzede çalışıyorum.2009 yılı Ağustos ayı maaşımı çekerken maaşımın eksik yattığını farkettim.Şirketime telefon ettim maaşım eksik yatırılmış diye,şirketteki muhasebeci bana maaşımın Bolu 2. icra müdürlüğünce kesildiğini söyledi.Ben asgari ücretle çalıştığım için 230 TL maaşımdan kesilmiş 11 sene önceki senetin faizi birikerek 29 bin lira borçlu görünüyorum.Benim maaşımdan kesilen bu paranın faizi olduğunu öğrendim.Ana para 29 bin tl duruyor.İşten ayrılırsam tazminatıma el konuluyor emekli olursam ikramiyeme el konuluyor.Ben yoksul olduğumdan ne bu paranın faizini nede tamamını ödeyebilme gücüm yok.Şu anda benim işten çıkarılma tehlikem var.2 tane ikiz kızlarım var 7 yaşındalar bu sene okula başladılar.Ben çok zor durumdayım evimiz kira.Benim bu sorunuma çözüm istiyorum.Kime gittiysem çözüm bulamadım,ömrümün sonuna kadar bu parayı ödemem gerekiyor fakat ben nasıl öderim bilmiyorum benim üzerimde hiç malım yok yoksulum.Maaşım zaten bize zor yetiyor lütfen bana yardımcı olun.Artık canımdan bezdim yaşamak istemiyorum,10 senedir bu konu beni ve ailemi mahfetti.Önce cenabı Allahtan sonra siz büyüklerimden yardım talep ediyorum.