Sağlık sebebiyle işten ayrılma?
herkese iyi günler
01.10.2009 tarihinde ....adresinde kurulu işyerindeki görevimden, bel ve boyun fıtığı olduğum için sağlık sebeplerimden dolayı 09/10/2009 tarihinden geçerli olarak tedavimi yaptırabilmek üzere anlaşmalı fesih talep ediyorum
şeklinde EK-1 ve EK-2 olarak bel ve boyun fıtıgı olduguma dair MR sonuclarını sundum. fakat MR raporlarında çalışamaz ibaresi yok.
1998 yılından beri bu fırmadayım ve hastalıgım burada başladı. Bilgiişlem departmanında çalışıyorum masa başı işi oldugu için bu tarz hastalıklar oluşabılıyor.
şirket bana 6 ay ucretsız ızın verelım git tedavini yaptır gel diyor, haftanın bellı gunlerı gıt fizik tedaviye gir diyor. fakat ben sürekli oturarak çalıştıgımız için bunlara sıcak bakmıyorum, şirkette anlaşmalı fesihe yanaşmıyor.
bu durumda tazminatımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Dilekçemde belirtmiş olduğum tarihten sonra işe gitmezsem tutanak tutmaları sözkonusu olurmu. tutanak tutarlarsa işe gelmediği için işine son verdik diyebilirlermi?
kolay gelsin iyi çalışmalar
Cevap: sağlık sebebiyle işten ayrılma?
Alıntı:
kirpit rumuzlu üyeden alıntı
herkese iyi günler
01.10.2009 tarihinde ....adresinde kurulu işyerindeki görevimden, bel ve boyun fıtığı olduğum için sağlık sebeplerimden dolayı 09/10/2009 tarihinden geçerli olarak tedavimi yaptırabilmek üzere anlaşmalı fesih talep ediyorum
şeklinde EK-1 ve EK-2 olarak bel ve boyun fıtıgı olduguma dair MR sonuclarını sundum. fakat MR raporlarında çalışamaz ibaresi yok.
1998 yılından beri bu fırmadayım ve hastalıgım burada başladı. Bilgiişlem departmanında çalışıyorum masa başı işi oldugu için bu tarz hastalıklar oluşabılıyor.
şirket bana 6 ay ucretsız ızın verelım git tedavini yaptır gel diyor, haftanın bellı gunlerı gıt fizik tedaviye gir diyor. fakat ben sürekli oturarak çalıştıgımız için bunlara sıcak bakmıyorum, şirkette anlaşmalı fesihe yanaşmıyor.
bu durumda tazminatımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Dilekçemde belirtmiş olduğum tarihten sonra işe gitmezsem tutanak tutmaları sözkonusu olurmu. tutanak tutarlarsa işe gelmediği için işine son verdik diyebilirlermi?
kolay gelsin iyi çalışmalar
Belirtmiş olduğunuz tarihten sonra işe gitmemekle zaten istifanızı gerçekleştirmiş oluyorsunuz, ayrıca devamsızlık nedeniyle işinize son verilebilirde.Bu durumda kıdem tazminatı hakkınız zaten olmayacktır.
Bahsettiğiniz sebeple ayrılmanız durumunda da tazminata hak kazanamazsınız.Rahatszlığınızın mevcut görevinizle daha da ağırlaşacağına dair bir doktor raporuyla işverenden size uygun bir iş vermesini talep edeilirsiniz, işveren size uygun iş önerememesi drumunda sözleşmenizi feshetmesi gerekir tazminatınızı alabilmeniz için.
İlettiğiniz MR raporları size tazminata hak kazandırmaz.İşverenin teklifini değerlendirmeniz sizn için daha uygun görünüyor bence.