Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin yaptığı haksızlık
10.hukuk dairesi sonuçlarında mahkeme esas numarası 2008/6401 nolu dosyadan 2008/6402 2008/6403 2008/6404 2008/6405 2008/6406 nolu dosyalara kadar sonuçlanıp 2008/6412 nolu dosyaya kadar olanların sonuçlanmayıp 2008/6413 2008/6414 2008/6415 2008/6416 sonuçlanması ve aradaki dosyaların unutulması kaybolması yada yok olması gibi ihtimal varmıdır. yoksa diger dosyalara öncelikmi tanınmaktadır.
Cevap: 10.Hukuk Dairesinin yaptığı haksızlık
Dosyalar kaybolmamıştır. Bazı dosyalar özelliğinden dolayı öne alınabilmektedir.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Dosyalar kaybolmamıştır. Bazı dosyalar özelliğinden dolayı öne alınabilmektedir.
Bu öne almanın kriterleri var mıdır yoksa bu sıralamanın hikmetinden sual olunmaz mı?
Peki Abbas bey açıklanan dosyların çoğu 6. ayda sonuçlanmış olarak gözüküyor bu arada kalan 6 dosya tahmini ne zaman sonuçlanır örn. verecek olursak içlerinden bizim olan dosya yaklaşık 2 senedir beklemekte Mahkemenin Karar tarihi şubat 2008 10.hukuk dairesine varış tarihi mart 2008
sn. senoleker zasmanında bize şöyle bi duyum geldi belli bi ücret verenlerin dosyaları öne çekiliyormuş.
Alıntı:
JAYHUN rumuzlu üyeden alıntı
sn. senoleker zasmanında bize şöyle bi duyum geldi belli bi ücret verenlerin dosyaları öne çekiliyormuş.
Sayın JAYHUN,
Yukarıdaki satır bahsettiğiniz makam düşünüldüğünde çok ağır bir itham. O makamda bulunan hiçbir yakınım olmamasına rağmen ben bir hukuksever olarak rahatsız oldum. Sizden ricam eğer bu konuda net bir bilginiz varsa bizimle paylaşın ki bizde bu usulsüzlüğü bilelim. Eğer -miş olarak biliyorsanız lütfen fikir sahibinden size bilgi ulaştırmasını rica edin. Yada -miş üzerinden yargılamayın.
Eminim sizde hak verirsiniz ki -miş ekleri ile söylenen iddialar hafızalarda derin yer bırakır ancak eğer doğru değilse acıtıcıdır.
Dostça selamlarımla,
Alıntı:
deutr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın JAYHUN,
Yukarıdaki satır bahsettiğiniz makam düşünüldüğünde çok ağır bir itham. O makamda bulunan hiçbir yakınım olmamasına rağmen ben bir hukuksever olarak rahatsız oldum. Sizden ricam eğer bu konuda net bir bilginiz varsa bizimle paylaşın ki bizde bu usulsüzlüğü bilelim. Eğer -miş olarak biliyorsanız lütfen fikir sahibinden size bilgi ulaştırmasını rica edin. Yada -miş üzerinden yargılamayın.
Eminim sizde hak verirsiniz ki -miş ekleri ile söylenen iddialar hafızalarda derin yer bırakır ancak eğer doğru değilse acıtıcıdır.
Dostça selamlarımla,
Kurumların birçoğu verdiği hizmetler için ücretler alırlar. Örneğin postanızı uçak ya da karayolu ile gönderebilirsiniz ve her ikisinde de değişik ücretler ödersiniz.
Tepkinizi anlayamadım. Sanki "rüşvet verilerek hızlandırılıyor" iddiasında bulunulmuş gibi tepki vermişsiniz.
Cevap: 10. Hukuk Dairesinin yaptığı haksızlık
Arkadaşlar,
Kesin olarak bilmediğimiz konularda kişi ya da kurumları şaibe altında bırakacak ithamlardan ve iddialardan kaçınmak gerekir. Benim bildiğim kadarı ile bazı dosyaların incelenmesi öne alınıyor, ama bunda bazı kriteler var. Örneğin, daha önce Yargıtay'a gelmiş ve bazı sebeplerle geri mahkemesine gönderilmiş dosyalar tekrar geldiğinde diğer dosyalar gibi beklemyor. Aynı konuda aynı işverene karşı açılmış çok sayıda dosya varsa, bunlar da öne alınıyor. Daha önce emsali olan dosyalar öne alınıyor. çok basit olan dosyalar karmaşık dosyalar gibi bekelmiyor ve ön incelemeden sonra karar verilerek geri gönderiliyor, vs.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,
Kesin olarak bilmediğimiz konularda kişi ya da kurumları şaibe altında bırakacak ithamlardan ve iddialardan kaçınmak gerekir. Benim bildiğim kadarı ile bazı dosyaların incelenmesi öne alınıyor, ama bunda bazı kriteler var. Örneğin, daha önce Yargıtay'a gelmiş ve bazı sebeplerle geri mahkemesine gönderilmiş dosyalar tekrar geldiğinde diğer dosyalar gibi beklemyor. Aynı konuda aynı işverene karşı açılmış çok sayıda dosya varsa, bunlar da öne alınıyor. Daha önce emsali olan dosyalar öne alınıyor. çok basit olan dosyalar karmaşık dosyalar gibi bekelmiyor ve ön incelemeden sonra karar verilerek geri gönderiliyor, vs.
Tamamen katılıyorum. Kurum ve kuruluşları bu şekilde yıpratıcı dedikodular yaymak dahi ayıptır. Yargıtay dosya yığılmasını engellemek amacı ile ve bazen de kanundan kaynaklanan zorunluluklarla belirli tip dava dosyalarını öne almaktadır. Bu konuda sitemizde bir yazı (Yargıtay duyurusu) vardı. Bulmaya çalışacağım.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
yıpratıcı dedikodular yaymak
Hocam; Halen anlamadım. Böyle bir şeyi kim yaptı?
Bir arkadaş ücretten bahsetmiş. Bu kurum yaptığı işler karşılığında bir ücret (harç, v.s. gibi) almaz mı? Ben bunun "normal" ve "hızlı" gibi birkaç çeşidi olduğunu düşündüm. Hukukçu üyeler ise ters yorumluyorlar.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hocam; Halen anlamadım. Böyle bir şeyi kim yaptı?
Bir arkadaş ücretten bahsetmiş. Bu kurum yaptığı işler karşılığında bir ücret (harç, v.s. gibi) almaz mı? Ben bunun "normal" ve "hızlı" gibi birkaç çeşidi olduğunu düşündüm. Hukukçu üyeler ise ters yorumluyorlar.
Herkes yanlış anlamış sanırım...
Buyrun biraz evvel bahsettiğim link : https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=18566