Banka borçlarım hakkında ne yapabilirim
Şimdiye kadar kullandığım kredi kartlarım bir kaç bankada var çektiğim krediler vs.
Şuanki durummum itibariyle ödemeleri yapamıyorum.kredi kartı borçlarım taksit e bağlandı fakat bunları dahi sürekli ödeyemiyorum zorla çevirmeye çalışıyorum.Bu taksite bağlanan borçlar 3 yıla bölünmüş her biri ayın bir başka günlerinde hepsine yetişemiyorum ki 1 ay a kalmaz herhalde hepsi patlayacak.
Öğrenmek istediğim eğerki ödemeleri yapmazsam ne kadar zamanda banka icraya başlar ? hapse girermiyim?
Ödemeyi yapmak istiyorum fakat ödeme günleri biri 1 inde ise diğeri 5 inde bir diğeri bir başka günde ve her güne parça parça para bulmak çor zor iş yerimide kapattım biliyorum bir çözümün olması lazım .Bu çözümü bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim yoksa cinnet geçiricem 3. sayfalara haber olucam.... :alala
Cevap: Banka borçlarım hakkında ne yapabilirim
Alıntı:
candasm rumuzlu üyeden alıntı
Şimdiye kadar kullandığım kredi kartlarım bir kaç bankada var çektiğim krediler vs.
Şuanki durummum itibariyle ödemeleri yapamıyorum.kredi kartı borçlarım taksit e bağlandı fakat bunları dahi sürekli ödeyemiyorum zorla çevirmeye çalışıyorum.Bu taksite bağlanan borçlar 3 yıla bölünmüş her biri ayın bir başka günlerinde hepsine yetişemiyorum ki 1 ay a kalmaz herhalde hepsi patlayacak.
Öğrenmek istediğim eğerki ödemeleri yapmazsam ne kadar zamanda banka icraya başlar ? hapse girermiyim?
Ödemeyi yapmak istiyorum fakat ödeme günleri biri 1 inde ise diğeri 5 inde bir diğeri bir başka günde ve her güne parça parça para bulmak çor zor iş yerimide kapattım biliyorum bir çözümün olması lazım .Bu çözümü bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim yoksa cinnet geçiricem 3. sayfalara haber olucam.... :alala
selamlar kardeş.
taksitlendirme sonucunda taksitleri ödeyememeniz durumunda 3.ayın sonunda yasal takip işlemleri başlatılır.(3 ay üst üste ödememe durumunda)haciz gelmesi olayı ise 6-7 ay sonra hatta bir sene sonrada gelebilir hiçte gelmeyebilir.ilgili avukatın vicdanına kalmıştır.ancak bankalar borç mağdurlarından haciz yoluylada pekfazla bişey alamayacaklarını çok iyi bildiklerinden (ve depolarda haciz mallarıyla dolu olduğundan) eve haciz işlemi nadiren uygulanmaktadır.ama bu kesin gelmeyecek anlamınada gelmemelidir.
sözleşmeli borçlarda hapis cezası uygulanmamaktadır merak etmeyin.ama olaki haciz işleminden sonra bir ödeme planına imza atılır ve buna uyulmassa hapis cezası bu durumda çıkar.herhangi bir yere imza atmamaya yada neye imza attığınıza dikkat edin.ayrıca mal beyanında bulunmamaktan dolayı 30 günlük disiplin hapsi cezasıda kaldırılmış durumdadır.
rahat olun kendinize sıkıntı yaratmayın.sizi arayan avukatlara gercekten ödeme gücünüz yoksa,ödeme sözü vermek yerine,ödeme gücünüzün olmadığını zor durumda olduğunuzu açık açık söyleyin.
Allah yardımcınız olsun...