Devlet memurluğuna dönmek
- 1993-1995 yılları arasında 2 yıl 6 ay devlet memuru olarak çalıştım.kuruma bildirerek askere gittim.askerlik dönüşü memurluğa dönmedim başka işlerde çalıştım.fakat 2008 yılında işlerimin bozulması nedeniyle memurluğa dönmek için başka bir kamu kurumuna başvurdum ,başvurum kabul edildi ve eski kurumumdan bir üst yazıyla dosyam istendi.dosyamda 1 yıl 6 ay sözleşmeli çalıştığım daha sonra kadroya geçerek 11 ay 10 gün kadrolu aday memur olarak görev aldığım ve asaletim onaylanmadan askere gittiğim yazılı olduğundan,yeni kurumum başvurumun kabul edilemeyeceğini aday memur ibaresinin buna engel olduğunu belirtti.bu durumda yeniden eski kuruma işe dönmek istediğimi belirten bir dilekçe verdim fakat kabul edilmedi.biraz karışık görünüyor belki ama şimdi ben dava açsam.eski kurumun beni 1 yıldan fazla sözleşmeli statüsünde çalıştırdığı için mağdur olduğumu söylesem işe dönmem konusunda herhangi bir sonuç elde edebilir miyim.teşekkür ederim.
Cevap: Devlet memurluğuna dönmek
Zannetmiyorum...
Ancak eski kurumunuz sizi yeniden göreve kabul edebilir ve 20 gün çalıştıktan sonra asaletinizi tasdik edebilir.