İsim, doğum yeri ve tarihi değişikliği.
Merhaba,
Bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Doğum tarihim kasım olmasına rağmen haziran yazılmış nüfus cüzdanıma. yani ben doğmadan önce nüfusa kayıt ettirilmişim. bunun nedenini sorduğumda annemle babamın ben doğduktan bir yıl sonra evlendiklerini öğrendim. annemin ilk evliliğiyle ilgili sorunlardan dolayı sanırım. oradaki ayrıntıyı bilmiyorum, sordum çok net cevap alamadım. ben haziran ayında yani doğmadan 5 ay önce ve doğmadığım bir yerde nüfusa kayıt ettirilmişim. nasıl bir mantıkla yapıldı hiç bilmiyorum. acaba ben bu kayıtları düzelttirebilir miyim? ayrıca yaşımı 2 yaş küçültmek istiyorum ve nüfusumda yazmayan ikinci bir ismi kullandığım için onu da ekletmek istiyorum. bunların hepsini tek davada halledebilir miyim?
Teşekkür ederim.
Cevap: İsim, doğum yeri ve tarihi değişikliği.
Bunların hepsini tek dava dilekçesi ile talep edebilirsiniz.:))
Teşekkürler Mehmet Bey.
Bir sorum daha olacak. Avukata gereksinim duymadan kendim dilekçe yazıp takip edebilir miyim bu davayı ve nasıl bir dilekçeyle, nereye başvurmam gerekiyor? Forumda inceledim fakat dilekçe örneklerine ulaşamadım. Ayrıca takribi süreç ne olur, davam ne kadar sürede sonuçlanır? Teşekkür ederim.
Türkiye de davanızı takip edebilmeniz için avukat tutmanıza gerek yok. Kendiniz takip edebilirsiniz. Buradan dilekçe örneği vermiyoruz. Davanın nasıl sonuçlanacağı mahkemenin takdiri. Davanın ne kadar süreceği ise mahkemenin iş yoğunluğuna bağlı.:))