İşten Ayrıldım Paramı Vermiyorlar
Merhaba.
Bir şirket ile 2 aylık iş sözleşmesi imzaladık.Bir buçuk ay çalıştık fakat anaşamadık ve iş saygı sevgi çerçevesinden çıktı karşı taraf her an atarım seni işten gibilerinden tehditler savuruyordu.Bende başka bir firma ile anlaştım.Sözleşmede iki tarafta 2 ay içinde istediği anda sözleşmeyi fesh edebilir.Maddesi vardı.Ben işi bıraktım diy haber verdim.Fakat şirketin laptop ı bnede kaldı 1 maaş alacağı var.Vermemmek ile tehdit ediyolar daha önce aynı şirkette çalıan bir arkadaşıma yaptıalr.Maaşını aldı arkadaşım fakat çok zorlaştırdıar.Şirket kamu ihalellerine katılıyor.bBende paramı almadan laptop ı iade etmek istemiyorum.LAptop bnim üzerime zimmetlenmedi.Laptopu ı versem maaşımı vermiyorlar diye nasıl şikayetçi olabilirim hangi yolları izlemem gerekiyor bimiyorum.Yardımlarınızı rica ediyorum .
Teşşekürler.
Cevap: İşten Ayrıldım Paramı Vermiyorlar
Medeni Kanun 950'ye istinaden hapis hakkınızı kullanabilirsiniz.
Merhaba
Hapis hakkı derken.Şirketin sahibi hapsemi girecek.Yok ya Notebook u alacağıma karşılık mı hapsedeceğim.Tehditler de almaya başladım.İşyerine gelmemi ısrarla istiyorlar.Orada bir olay çıkarıp sonra hem suçlu hem güçlü olma durumları var.İşyerine geldi e saldırdı giblerinden.Saldırıya uğrayan ben olacağım.Ne yapmam gerekiyor.Direk mahkemeye mi baş vursam yoksa bu gibi durumlar ile ilglilenen bir kurum varmı ? Yardımlarınızı rica ediyorum.Teşekkürler
Noterden ihtar çekerek şirketteki ücret alacağınızın ödenmemesi nedeniyle laptop üzerinde hapis hakkınızı kullandığınızı hesap numarası vermek suretiyle alacağınızın buraya ödenmesi halinde iade edeceğinizi aksi halde icra yolu ile satış yoluna gideceğinizi alacağınızın karşılanmayan kısmı için icra takibi yapacağınızı ihtar edebilirsiniz. Tehdit için savcılığa müracaat edeceğinizi de belirtin. Bir ay bekleyip ihtar ettiğiniz hususları yerine getirin.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Çok canımı sıkan ir durumdu.Sağolun.
engin bey bende 1 aylık maasımı alamadım ama calıstıgıma dair bi belge yada bi kanıt yok sadece 3-4 tane sahitlerim var olmazmı o sekilde ? ne yapmam llazım ?
Olur niye olmasın karakolda doğru söyler mahkemede şaşar türünden olmasın şahitler.
Hapis hakkı olayını ilk defa duydum..aklımızın bir köşesine yazalım, belki lazım olur.
peki bu hakkın uygulamaları var mı yoksa kağıt üzerinde bir hak mı, işin ucunda hırsızlıkla suçlanmak var,
gerçi noterden çekilen ihtarda bu belirtiliyorsa hırsızlık suçlaması boşa çıkar diye düşünüyorum ama
bellide olmaz bu hukuki işler..
bu hapis hakkı jet hızında bir çeşit icra oluyor, valla çok iyi:DD
Bu hapis hakkının çalışana zimmetlenen veya verilen şeylerle ilgili olduğuna dair yorumlar buldum.
Dolayısı ile çalışan işyerinde bulunan bir bilgisayarı alamaz gibi bir sonuç çıkıyor.
Ortada bir teslim belgesi falan yoksa çalışan havasını alabilir ve üstüne üstlük suçlanabilir.:'(