-
İnkar tazminatı
geçen sene dedemin akli dengesindeki problem nedeni ile mahkeme tarafından vasi ilan edildim.dedemin birçok hukuki davası bulanmakta;bu dosyalarla ilgili kötü niyetli bir alacaklısı var.Dedemin borcunu vasisi olarak 89/1 ihbar ile işyerime 1.haciz ihbarnamesi gönderdi;bende bunu avukatıma gönderdim;itiraz dilekçesi yazdı ve mahkemeye verdim.İtirazımda borcun benim borcum olmadığı;dedemi borcu olduğu ve dedeminde o anda bende bir paras olmadığını belirten itraz yazısı verdim;zaten bir süre sonra dosyanın ödemesini yapıp kapattık.Daha sonra kişi bana %40 inkar tazminatı ile hapis cezası isteminde bulunmuş;mahkemede dava açarak benim icra ceza mahkemesine savunma vermemi uygun gördü.Bu konuyla ilgili benim açımdan bir problem olabilirmi?yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: İnkar tazminatı
İcra dosyası kapandıktan sonra şikayet edilmişse ve dedenizin sizde alacağı olduğuna dair deliller elinde yoksa bir şey çıkmaz kanaatindeyim. Avukatınızla görüşüp davaya müdahil olmasını isteyiniz kaybedildiğinde en azından vekalet ücretine mahkum edilir bu da bir ders olur.