Denetimli serbestlikde suç işleme
merhaba ben 3 temmuz 2009 da kaçak yapıdan (imar kirliliğinden) hakim bana 10 ay hapis cezası verdi bunu ceza 1 yıl denetimli serbestliğe çevirdi ve hüküm verdi annemle ben küçük kardeşim yaptık yapıyı zabıta gelince annem uğraşmasın kardeşimde üniversiteye hazırlanıyor diye mahkemede ben yaptırdım dedim
1 temmuz 2009 da yani hüküm aldığım mahkemeden 2 gün önce kavgaya karışmıştım karşı taraf davacı oldu. olay şöyle gelişti, abimin eşi olan davacı bayan evime gelmiş, merdiven altına çöp bırakma dedim. bu bana bana küfür ve hakaratler (hırsızsın şerefsizsin gibi) ederek evimden çıkarak merdivende giderken ben "benle böyle konuşamazsın" dedim bu hala küfre hakarete devam etti merdiven düzlüğünde öfkeli halimle ben bunu ittim sonra bu benim gömleğimi yakamı yırttı itip kakmaya başlayınca ben bu sefer tokat attım. Olay annem, eşim kardeşim araya girirnce bitti bu şimdi benden davacı şahit olan annem eşim benden küçük kardeşim.
olaydan 1 yada 2 gün sonra bu gidip doktor raporu almış olay günü değil yani büyük ihitimalde kendini darp etti. beni karakola çağırdılar 4 gün sonra karakola çağırdılar ben ifade verdim ifademde vurduğumu kabul ettim malum yalan konuşmayayım mertlik bizde kalsın diye ama doktor raporunun tarihiyle kendini darp ettiğini iddia edip sıyrılabilirdim ama ne yapalım "her doğru heryerde söylenmiyormuş" demekki
sonra bunun yakınları beni telefonda tehdit ettiler daha sonra kardeşlerinin biri beni konuşmamız gerek diye kardeşimile gittim yakınımızdaki çay ocağına çağırdı eline bi odun parçası almış beni tehdit ederken ben bunu ikna etmeye çalıştım durumu anlattım kardeşi kız kardeşlerinin farklı anlattığını söylediler yalan yanlışla abisini üstüme salmış davacı olduğu yetmediği gibi kavga çıktı kardeşimin burnu kırıldı ameliyat falan geçirdi raporlarıda var
bu insanın kötü niyeti evimde bana hakaret etmesi , kaynı olan ben ve aalarında sorun olmayan kardeşime tuzak hazırlamasından belli diye düşünüyorum
eşi olan abim ise yetim büyüdük annesine biz kardeşlerine hiç sahip çıkmadığı gibi yük bile etmedim
kendisinden ekonomik durumum iyi olduğu için çekememezlik yapıyor ve ne yaparsa yapsın hanımına hiç bişey demiyor
Bana gelen mahkeme kağıdı bu
sultanbeyli CUMHURIYET BAş SAVCILIGI
: 2009/6663
: 2009/3467
: 2009/876
suc : Basit Yaralama
tarih : 01/07/2009 İSTANBUL/SULTANBEYLI
: Türk Ceza Kanunu 86/2, Türk Ceza Kanunu 53
SUÇ . SUÇ TARIHI VE. YERI SEVK MADDESI
Soruşturma Evrakı incelendi :
şüphelinin müştekinin kardeşinin eşi olduğu, aynı binada farklı dairelerde ikamet ettikleri, müştekinin apartman merdiven boşluğuna zaman zaman çop kovası bırakması nedeniyle aralarında tartışma ve çekişmenin bulunduğu, suç tarihinde yine bu sebepten dolayı tartıştıkları, şüphelinin tartışmanın kızgınlığı ile merdiven boşluğunda müştekiyi tokat atarak dövüp basit şekilde yaraladığı, şüphelinin bu suretle üzerine atılan suçu işlediği anlaşılmakla,
Şüphelinin yargılanmasına mahkemenizce yapılarak yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur 16/07/2009
Bu suçlama var şimdi sizlerden ricam
şimdi bu davadan suçlanırsam denetimli serbest olduğum için hapse girermiyim
Olaydan 2 gün sonra imar kirliliğinden aldığım ceza bu davamı etkilermi etkilerse ne ceza alabilirim.
Karşı taraf ceza alırmı mahkemenin sonucu ne olabilir.
karşı dava açabilirmiyim
ne yapamamı tavsiye edersiniz
psikolojim bozuldu o kadar iyilik yaptığım elinden tuttuğum insanların böyle yapması.
yalancının karşışında mert olmak suçmu yoksa yalancımı olmak lazım
Lütfen Yardım
Cevap: Denetimli serbestlikde suç işleme
Bir kadına vurmak... mertlik vurgusu ... kadına tokat atmak üstüne yürümek... mertlik vurgusu... yok. Olmuyor bir türlü bağdaştıramıyorum.
Denetimli serbestlik kasıtlı suç ile bozulur.
haklısın ama başa gelmedende bilinmez bi bayan kayınvalidesini dövüp tüpleri açarak öldürmeye kalkabilirmi bahsettiğim böyle bi insan