6.423 günüm var ve emeklilik için yaşımı bekliyorum. Şu an prim ödemiyorum ancak prim ödemeye devam edersem maaşımın artmasını sağlayacağı söylendi. Bu doğrumu.? Doğruysa ne oranda etkiler.?
Printable View
6.423 günüm var ve emeklilik için yaşımı bekliyorum. Şu an prim ödemiyorum ancak prim ödemeye devam edersem maaşımın artmasını sağlayacağı söylendi. Bu doğrumu.? Doğruysa ne oranda etkiler.?
Lütfen cevap rica ediyorum.
merhaba arkadaşlar ben bu sitede yeniyim sorunumu (emekli aylığım hesaplanırken yanlışlık olabilir mi)nereye yazacağımı bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
Merhaba,
1976 doğumluğum. Benim sigorta girişim 07.07.1989 yılında başladı. Şu anda prim günüm 6027 gün olarak gözüküyor. Yıl olarakta 20 yılı doldurmuş bulunmaktayım. 46 yaşımda emekli maaşım bağlanacak. Şu anda işten çıkma durumumda sanırım kıdem tazminatını hak ediyorum. Ama çalışmaya devam edersem ve primim ödenmeye devam ederse ileride bu alacağım emekli maaşını olumlu yönde etkileyecek mi? Yani şu anda işten ayrıldığımda 13 yıl sonra alacağım maaş ile yaşımı doldurana kadar çalıştığımda ödenecek olan primlerim benim maaş miktarını etkileyecek mi? Maaş ödemelerinde bir limit var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler dileklerimle.
Not: SSK'dan bir yazı aldıp şirkete verdiğim takdir de kıdem tazminatı hakkım olup olmadığınıda öğrenebilir miyim?
Bayan çalışan için hizmet süresi 20 yıl olunca, 46 yaş bulunabiliyor:)