Kefil ve yerine başka bir kefil koyma
selamlar bir sorum olacaktı,
ben bir kira için kefil oldum. kira elden sahibe verilmekte. yalnız kira son 8 aydır yatırılmamış ve bana gelen telefon üzerine dükkan sahibinin yanına gittim. icraya vereceğini söyledi. tutar 32000tl, azımsanacak bir miktar değil. ben ise yerime başka bir kefil konulmasını istersem ne gibi adımlar izlemeliyim? böyle bir şey mümkün müdür her şeyden önce? bu yerime konulacak kefilinin de dükkan sahibinin ve kiracının da rızası olacağını düşünerek cevaplarsanız sevinirim.
Cevap: kefil ve yerine başka bir kefil koyma
Anlaşırsanız niye olmasın ki. DÜkkan sahibi sizi kefaletten gayri kabili rücu azletsin yerine yeni kefil için tutanak tutun.
Rakam dediğiniz gibi azımsanmayacak bir rakam iyisimi nasıl bir tutanak lazım bir avukata müracaat edin.
Cevap: kefil ve yerine başka bir kefil koyma
Peki böyle bir durumda hangi parası çok adamı bulup kefil olmasını sağlayacaksınız. Burada borcun nakli sözkonusu olup alacaklının muvafakatinin de gerektiğini unutmayınız.:))
Cevap: Kefil ve yerine başka bir kefil koyma
Öncelikle cevap için teşekkürler. Kiracının kendi akrabası kefilliği üstlenecek diyelim. :)) Kiracı ayrıca benim de 12 yıllık kiracım, evimde oturmakta. Bu yüzden kendisine kefil oldum yoksa hayatımda başka birisine kefil olmadım, pek olmamda.