Ev Sahibinin Borcuna Kiracıya Haciz
Sayın forum katılımcıları,
Sitenin yöneticisi ev sahibinin borçlarına istinaden işyerinden arkadaşımın kiracı olarak oturduğu eve haciz ihbarnamesi yollamış. Kiracı olan arkadaşım ev sahibine 'ne o evi benim üzerime mi yaptın?' deyince şaka yollu yok ya ben hallederim falan demiş. Ev sahibinin aynı sitede 8 dairesi daha var.
Bu ihbarname karşısında resmi itiraz süresi var mıdır? Yada itiraz edilmeli midir?
Arkadaşım bayan olduğu için şaşırmış ve biraz da paniklemiş durumda. Kendi eşyaları ile ilgili herhangi bir sıkıntı oluşmaması için ne yapmalıdır?
İhbarda 3. şahıs olarak adı belirtilmiş durumda.
Çok teşekkürler.
Cevap: Ev Sahibinin Borcuna Kiracıya Haciz
Ev sahibinin borcu nedeniyle arkadaşınızdan aldığı kira alacağına haciz konulmuştur. Haciz ihbarnamesine kiracı sıfatı devam ederken itiraz etmesi yanlış olur, site yönetimi veya vekili haksız itirazı mahkemeden kaldırıp yalan beyan nedeniyle hapis cezası ile cezlandırması için dava yoluna gidebilir.
Doğrusu haciz ihbarını tebliğ aldığını bundan böyle kiraları icra dosyasına yatıracağını bir dilekçe ile bildirip kiraları borç bitinceye dek dosyaya yatırmaktır.
Ev sahibi gerçekten halledecekse kira vakti gelmeden halletmelidir. Hal ettiğini de icra dosyasından getireceği borç yoktur kağıdı ile ispatlamalıdır.
Sayın Engin Oğuz,
Aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ediyorum.
Her ihtimale karşı bayan arkadaşın tebligatın geldiği icra müdürlüğüne, 7 iş günü içerisinde müracaat edip, yazılı bilgi vermesi doğru olur.