Verdiğim borcu geri nasıl alırım
Merhaba;
Bundan 1.5 yıl önce Deniz Kuvvetlerinde görevli olan rütbeli bir subay arkadaşıma hesabımdan 1.850.00TL borç para gönderdim. Yine aynı kişi bir süreliğine kullanmak için cep telefonumu aldı. Ne verdiğim borç parayı ne de telefonumu geri alabildim. Hukuksal olarak ne yapabilirim?
Cevap: Verdiğim borcu geri nasıl alırım
İcra takibi başlatabilirsiniz.:))
Teşekkür ederim Mehmet Bey:))
Benim bildiğim elinde senet varsa icradan ilamlı takip yoksa ilamsız 7 örnek takip göndereceksiniz Eğer senet yoksa ve ilamsız takip gönderirseniz vede borçlu buna 7 gün içinde itiraz ederse yapacak bir şey yok ama etmezse borç kesinleşir ve cebri haciz işlemleri yapılır Böylelikle alacağınızı haciz koyarak alabilirsiniz
Senet varsa kambiyo takibi yapılır. İlamlı icra takibi mahkeme ilamı ile veya ilam yerine geçen belgelere istinaden yapılabiliyor.
Alıntı:
secil79 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Bundan 1.5 yıl önce Deniz Kuvvetlerinde görevli olan rütbeli bir subay arkadaşıma hesabımdan 1.850.00TL borç para gönderdim. Yine aynı kişi bir süreliğine kullanmak için cep telefonumu aldı. Ne verdiğim borç parayı ne de telefonumu geri alabildim. Hukuksal olarak ne yapabilirim?
Hukuksal olarak ne yapabileceğinizi avukat arkadaşlar size anlatırlar. Ancak emekli bir deniz kuvvetleri mensubu olarak size bir yol gösterebilirim.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına hitaben bir dilekçe yazarak olayı ayrıntılarla anlatın. Parayı hesabınızdan gönderdiğinizi belirtiyorsunuz, bu gönderinin dekontunu dilekçeye ekleyin.
Telefon konusunu ispat etmek için; telefonun faturasını veya biliyorsanız IMEI nuramasını ekleyin. Hat sizin adınıza ise, operatörünüzden görüşme detaylarını isteyip dilekçeye ekleyin.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bu gibi durumlarda çok hassas davranmaktadır. İlgili subayın savunmasını alarak size cevap vereceklerdir. Bir ay içerisinde cevap alamazsanız tekrar bir dilekçe yazarak cevabı takip ediniz.
Alıntı:
secil79 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Öncelikle bu şahsın bir subay olduğundan ve sizi kandırmadığından emin olun. Bu şekilde TSK'yı kullanarak güven sağlayan ve diğer kişilerden borç isteyip onları dolandıran şahıslar görülmüştür.