Sahipli Köpeğin Serbest Dolaşması ve Saldırması

Küçük köpeğim (yaklaşık 3 kilo) ve ben komşunun serbest dolaşan Pitbol köpeğinin saldırısına uğradık. Bu sefer yaralanmadan kurtulduk ama bir sonraki seferin garantisi yok. Üstelik köpeği küçük kızım da zaman zaman gezdiriyor. Sahibi "ne yapayım kardeşim kaçtı" dedi. Üzücü bir olay olmadan ne önlem alabilirim? Pitbolların yetiştirilmesi ile ilgili bazı yasaklar da var.

Cevap: Sahipli Köpeğin Serbest Dolaşması ve Saldırması

Benzer şekilde ancak daha vahim olarak;
Komşumuzun -sanırım- Sıvas Kangal cinsi bir köpeği var. 20 yaş cıvarındaki iki çocuğu, bu köpeği çıkartıp çocukların ve insanların üstüne saldırtıp, kedi gibi küçük hayvanları parçalattırıyorlar. Resmen bir can pazarı yaşanıyor. Yine böyle bir olaydan sonra mahalleli komşunun evine doğru yürüdü, ben ise Polise şikayet edelim gelin dedim ama Nasreddin Hoca'nın filleri gibi benden başka şikayetçi kalmayıverdi bir anda.
Ne yapmalı böyle bir durumda gerçekten?
Verilecek cevap hem erivandes arkadaşın hem de benim işime yarayacaktır.

Alıntı:

erivandes rumuzlu üyeden alıntı

Küçük köpeğim (yaklaşık 3 kilo) ve ben komşunun serbest dolaşan Pitbol köpeğinin saldırısına uğradık. Bu sefer yaralanmadan kurtulduk ama bir sonraki seferin garantisi yok. Üstelik köpeği küçük kızım da zaman zaman gezdiriyor. Sahibi "ne yapayım kardeşim kaçtı" dedi. Üzücü bir olay olmadan ne önlem alabilirim? Pitbolların yetiştirilmesi ile ilgili bazı yasaklar da var.

Merhaba,
Yapmanız gereken şey oturduğunuz yerde Belediyeye gidip isim adres vs. vererek şikayette bulunmak. Ayrıca mahkemeye verdiğiniz taktirde Borçlar Kanunu hayvanları idare edenlerin sorumluluğuna göre size saldıran köpeğin sahibi  sorumlu tutulacaktır.

Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması
MADDE 177. - (1) Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Saygılar

Benim Rottweiler marka köpeğim var köpeği bilenler zaten görünüşünü bilir.
Köpeğimi Gezdirmeye çıkardım eve geldiğimde bahçe kapısını açtığım sırada benim boşluğumu yakalayım kadının üzerine yürüdü ve kadın geri geri kaçarken yere düştü fakat köpeğimin hiç bir şekilde yere düşmesinde birşeyi olmadı kadın'a dokunmadan önce ben tuttum köpeği bu kadın gitmiş benden şikayetçi olmuş ortada hiç bir şey yok köpekle temas'ı bile yok benimde dün elime mahkeme ile ilgili kağıt geldi şimdi köpeğin yapmadığı birşeyden dolayı bize mahkemede ceza verirler mi ?

Alıntı:

legolas123 rumuzlu üyeden alıntı

Köpeğimi Gezdirmeye çıkardım eve geldiğimde bahçe kapısını açtığım sırada benim boşluğumu yakalayım kadının üzerine yürüdü ve kadın geri geri kaçarken yere düştü fakat köpeğimin hiç bir şekilde yere düşmesinde birşeyi olmadı kadın'a dokunmadan önce ben tuttum köpeği bu kadın gitmiş benden şikayetçi olmuş ortada hiç bir şey yok köpekle temas'ı bile yok benimde dün elime mahkeme ile ilgili kağıt geldi şimdi köpeğin yapmadığı birşeyden dolayı bize mahkemede ceza verirler mi ?

Sizin ihmalinizden doğan bir olay gerçekleşmiş. Karşı taraf, TBK m.67 hayvan bulunduranın sorumluluğuna dayanarak tazminat isteminde bulunabileceği gibi, TCK m.177 uyarınca ceza isteminde de bulunabilir. Burada sizin zararın doğmasında bir kusurunuzun olmadığını ya da gerekli özeni gösterdiğinize dair ispatta bulunmanız gerekecektir.
Saygılarımla.

Alıntı:

legolas123 rumuzlu üyeden alıntı

Rotweiler , Türkiye de beslenmesi yasak olan bir ırk değilmidir zaten?

Benim Kadınla Herhangi Bir Sorunum Yok Yani Kasıtlı Birşeyde Değil.
Kadın Hastaneye Gitti Ve Raporda BTM ile Giderilebilir şekilde yaralandı diye yazıyordu.
Kasıtlı Birşeylerin Olabileceğinden Mi Yoksa Direk Köpeği Dolaştırma Yasalarına Aykırılık Olduğundan Dolayımıdır ?
Bana Gelen Kağıtta Yazanları Yazıcağım Bana Buna Göre Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim...
Olay Günü şüphelinin evinin önünden geçtiği sırada şüpheliye aiit siyah renkli köpeği müştekinin üzerine doğru gelmesi ve atlaması sonucu müşteki kendini yaralamış olup Adli Muayene Raporuna göre BTM ile giderilebilir şekilde yaralandığı tespit edilmiştir.
Müşteki İfadesinde özetle köpeğin üzerine doğru gelmeye başlamasından dolayı, geriye doğru gittiğini, ancak köpeğin durmayarak üzerine atladığını ( Köpek Üstüne Atlamadı Kadın Geri Geri Giderken Giydiği Tapuklu Ayakkabı Yüzünden Düştü) ve kendisini yere düşürdüğünü, sahibi olan şüphelinin köpeği tutarak çekmesi sonucu kurtulduğunu ifade etmiştir.
Yapılan soruturma kapsamında ifadesi alınan şüphelinin üzerine atılı suçlamayı kabul eder mahilyette ifade görülmüştür. 
Yapılan Soruşturma neticesinde soruşturma dosyamız kapsamında şüphelinin ifadeleri de göz önünde bulundurulduğunda Şüphelinin Üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmakta,
Şüphelinin Yargılanmasının Mahkememizce Yapılarak;
1- Eylemine Uyan Sevk Maddelerini Gereğince Cezalandırılmasına,
2- Hürriyeti Bağlayıcı Cezaya hükmedilmesi halinde hakkında TCK 53. maddesi uyarınca güvenlik tedbirleri tatbikine ve karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.