Memur İdarenin kanuna aykırı tüm görevlendirmelerine aynı dava ile itiraz edebilirmi ?
Sağlık bakanlığına bağlı bir kurumda VHKİ kadrosunda çalışmaktayım. idare kurum içi görevlendirmelrde sapla samanı birbirine karıştırmakta, sağlık memuru, teknisyen, tekniker, hizmetli vb. kadro ve unvana sahip kişileri idari birimlerde görevlendirirken idari memurları da sağlık işlerinde ve teknik işlerde görevlendirmektedir. bu durumu 657. 45. maddeye tamamen aykırıdır. Bu görevlendirmelerin tümüne dava açmak içi ne yapılabilir. mümkünmüdür tamamını tek davada iptal ettirmek
Cevap: Memur İdarenin kanuna aykırı tüm görevlendirmelerine aynı dava ile itiraz edebilirmi ?
Sizin bizzat uğradığınız bir haksızlık yok ise, bu uygulamanın iptali için dava açarsanız reddedilir.
Bu konuları bağlı bulunduğunuz memur sendikasına iletirseniz, sendika tüzel kişiliği idarenin ilgili yasa maddelerine uyması konusunda hukuki mücadele verebilir.
Cevap: Memur İdarenin kanuna aykırı tüm görevlendirmelerine aynı dava ile itiraz edebilirmi ?
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Sizin bizzat uğradığınız bir haksızlık yok ise, bu uygulamanın iptali için dava açarsanız reddedilir.
Bu konuları bağlı bulunduğunuz memur sendikasına iletirseniz, sendika tüzel kişiliği idarenin ilgili yasa maddelerine uyması konusunda hukuki mücadele verebilir.
benim bizzat uğradığım bir haksızlık var yukarda bahsettiğim kişilerin idari birimlerde görevlendirilmesi nedeni ile ben ve benim gibi birçok kişi sağlıkçılara ya da teknik hizmet sınıfınca yerine getirilmesi gereken işlerde görevlendiriliyor. ben kendimde içinde olmak üzere tüm görevlendirmelere dava açmak istiyorum. zira sağlıkçı ve teknisyenlerin idari birimlerde görevlendirilmesi nedeni ile bizlere görev yapacak idari birim bırakılmamakta ve bu nedenle kadro ve unvan dışı birimlere görevlendirilmekteyiz.
Siz ancak haksızlığa uğradığınızı iddia ettğiniz kendinizle ilgili idari işlem için iptal davası açabilirsiniz. Tek idari işlemde sizin yanınızda diğerlerinin adları ile beraber görevlendirmeleri varsa ve dava sonucu işlem iptal edilirse diğerleri de bu iptal işleminden faydalanır ve eski görevlerine sizin gibi dönerler. Değilse arkadaşlarınızın da kendi adlarına iptal davası açmalarını öneririm. Aksi halde boşuna dava harcı ödemiş olursunuz. YD talebinizde olursa iyi olur..
Yardımcı olan arkadaşlar; her ikinizede çok teşekkür ederim.