Reşit değilken atılan imzayı geçersiz kılmak
Bana 15 yaşındayken bilinçsiz olduğum için çocukluk sigortanı yapıcağız ve bankadan imza sirkülerini alacağız diyerek boş bir kağıdın altına imza attırdılar. O kadar bilinçsizdim ki ilk atışımda kağıdın üst kısmına imza attım. Yani imzanın kağıdın sağ alt köşesine atıldığından bile haberim yoktu. Daha sonra sağ alt kısmına imza attırdılar. Şimdi bir ay sonra 18 olacağım. Yani reşit olacağım. O belgenin üst kısmına ne yazdılar bilmiyorum. Ama kötü amaçla kullanmaya kalkarlarsa ben bu durumdan hangi şekilde yükümsüz olmayı başarırım?
Cevap: Reşit değilken atılan imzayı geçersiz kılmak
imzayı attığınız yere tarih yazdınız mı
Alıntı:
cashflow rumuzlu üyeden alıntı
Bana 15 yaşındayken bilinçsiz olduğum için çocukluk sigortanı yapıcağız ve bankadan imza sirkülerini alacağız diyerek boş bir kağıdın altına imza attırdılar.
Kim imza attırdı?
o zmnlar çalştğm iş yerinin sahibi attırmıstı. hayır tarih yazmadım.
acaba bn şimdi bi notere gitsem. bn bu kişiyim diyip kimliğimle beraber 1 ay sonra reşit olacağımı ve resmi imzamın bu olduğunu dolayısıyla bundan önce reşit değilken attığım tüm imzaların geçersiz kılınacağını beyan eden bi belge hazırlayıp notere de onaylatsam işe yarar mı?
Benim nacizane bilgim şu sizin veliniz buna itiraz etmeli ve siz kesinlikle ve acele olarak 18 yaşını doldurmadan buna itiraz etmelisiniz Yoksa 18 yaşınızı doldurduğunuz günden sonraki tarihi atarsa yapacak bir şey yok cebri takip ve hacizle karşı karşıya kalırsınız Yalnız nereye itiraz etmeli nasıl yapmalı onu avukatlarımız cevaplamalı ve size acilen yardım etmeli
avukatlarımız bana yardmcı olur musunuz? bi yol gösterir misiniz? hayat-memat meselesi haline gelebilir yalnızca bir ayım var...
Notere giderek rızanız dışında beyaz kağıda imzanızın alındığını, imzanızını taşıyan kağıda yazılacak herhangi bir ifadenin geçerli olmayacağını imzalı belgenin tarafınıza iade edilmesini, hukuki sonuç doğuracak hale dönüştürüldüğünde TCK kapsamında suç teşkil etmesi nedeniyle şikayetçi olacağınızı üçüncü şahıslarda ortaya çıkması ve herhangi bir işleme konu edilmesi halinde zarardan mesul olacaklarını ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açacağınızı reşit omadığınız için diğer her türlü itirazlarınızı saklı tuttuğunuzu ihtar edebilirsiniz. Daha olumlun sonuç için avukat vasıtasıyla yapabilirsiniz.
ilginiz için çok teşekkür ederim. ilk işim bir avukatla beraber notere gidip bu işlemleri sırasıyla yapmak.