Adam Aracı Satıp Kayıplara Karıştı
Merhaba;
Ben bundan iki yıl önce bankadan kredi çekip bir araç aldım çok yakınım olan birisi aracın borcunu ben ödeyim bana verdedi sonra bende bu aracı ona verdim taksitlerin bir kısmını yatırdı sonra aracı 3'üncü bir şahsa satmış parasını almış bana aracı sattığını vekalet vermemi borcunu kapatacağını söyledi bende noterden bu kişiye vekalet verdim daha sonra bu kişi aracın borcunu yani krediyi yatırmadı ve şehri terk edip sırra kadem bastı .ve aracın borcunu ben ödüyorum. sonuç olarak size sorum şunlar olacak
1. Araç benim üzerime araç şu anda 3'üncü şahısta bu aracı ben ondan alabilirmiyim
2. Aracın nerde olduğunu bilmiyorum bu aracı yakalatmak için ne yapabilirim
3.aracın herhangi bir şekilde bu şahıs satışını 3 üncü şahsa vermemiş ve o kişide aracın vekaleti olduğunu bilmemektedir.
bankanın borcunu ben tekrar yapılandırdım bu yapılandırmayı yapmak için ödeyeceğim peşinatı birinden borç aldım ve bu borcu ödeyemedim araca icra çıktı araç yakalanırsa 3 üncü şahıs bana ne yapabilir bu konuda neler yapabilirim bilgilerinize sığınıyorum
Cevap: Adam Aracı Satıp Kayıplara Karıştı
Şahsa noterden vekaletname verdim diyorsun. Eğer bu vakeletnama sınırlı değil sınırsız tasarruf sağlayan bir vekaletname ise, şahıs o aracı senin adına hukuki bir şekikde satmıştır.
Verdiğin vekaletnamenin metnini buraya bir yazarmısın?
Vermiş olduğum vekalet namede aracın satışını yapabilir devir işlemlerini yapabilir şeklinde ama araç şu an icralık 3 üncü şahsın elinde ne bir vekalet yok bana verilen bir para veya bir mal yok araç kredili olduğu için vekalt verdiğim kişi borcunu ödemedi kredi borcunu ben ödüyorum araç benim üzerime ve vekalet verdiğim kişi yok şu anda
ye ne vekaleti bir kere araç kredili üzerinde bankanın REHİNİ vardır bu kek kardesimiz tam kekmis adam satmıs parcacılara iste aracı bulamazsın kardes bosa uğrasma..... satamaz nasıl satar bankadan hacizli aracı... :)) borcu tamamen kapamadan olmaz bu is
ne aracı nede şahsı bulabilirsin bence uuğraşırsan daha çok zarara girebilirsin sağlık açısından da zarar görebilirsin
araç senin üzerine gözüküyorsa çalındığına dair ihbarda bulun, eğer trafikte geziyosa ve yakalanırsa kavuşursun aracına