Mühendisler odasından kayıt silme
**Sayın yetkili diğer formları inceledim benzer konu bulamadım.Onun için yeni konu açmak durumunda kaldım.Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
**Ben 1991 yılında ........ mühendisler odasına iş bulma umuduyla kayıt olmuştum.Birkaç ay aidat ödedim bir faydasını görmeyince daha ödemedim.(...........) mühendislikle ilgili hiç bir faliyette bulunmadım.1997yılında öğretmenliğe geçtim halen bu görevime devam etmekteyim.
**Benim sorum aradan 18 yıl geçmesine rağmen aktif üyeliğim devam edebilir mi? Benden bu 18 yılın aidatını isteyebilirler mi? Ödemediğim taktirde emeklilik tazminatımdan kesebilirler mi?
Cevap: Mühendisler odasından kayıt silme
Hangi mühendisler odası bu tüzüğünü bilmek lazım üyelik devam ettikçe aidat ödemesi zaruri ise kaydınızı sildirmediyseniz geçmişe dönük 5 yıl süre için icra takibi yapabilirler. Baya süre geçmiş kaydınızı silmiş de olabilirler. Odanızla görüşmeniz daha uygun olur.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hangi mühendisler odası bu tüzüğünü bilmek lazım üyelik devam ettikçe aidat ödemesi zaruri ise kaydınızı sildirmediyseniz geçmişe dönük 5 yıl süre için icra takibi yapabilirler. Baya süre geçmiş kaydınızı silmiş de olabilirler. Odanızla görüşmeniz daha uygun olur.
Cevabınız için teşekkür ederim.(Jeofizik Mühendisleri Odası) Odayla görüştüğümde aktif üyeliğimin devam ettiğini söyledi.Silinmesini istediğimde 18 yıllık aidat borcumu (18 yıllık aidat 1080 TL)ödemem gerektiğini, ödemediğim taktirde emekli olurken toptan kesileceğini söyledi. 1991 yılında üye oldum, 1997 yılından beri öğretmenlik yapıyorum.
**Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz.Benim için çok önemli.Teşekkür ederim.
Birikmiş aidat borcunuzu ödemeniz sizin yararınıza olacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
(üyelik aidatı ödemeden)Aradan 18 yıl geçmesine rağmen aktif üyelik devam edebilir mi?
Geriye dönük 18 yılın üyelik aidatı tahsil edilebilir mi? Bu iki sorunun cevabını çok merak ediyorum.Teşekkür ederim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
kaydınızı sildirmediyseniz geçmişe dönük 5 yıl süre için icra takibi yapabilirler.
Alıntı:
5 yıllık mı yoksa 11 yıllık mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
5 yıllık mı yoksa 11 yıllık mı?
Üyelik 5 yıldır mı devam ediyor, 18 yıldır mı?
Alıntı:
Üyelik 5 yıldır mı devam ediyor, 18 yıldır mı?
Ben sehven 11 yıl yazmışım.
Arkadaşın ifadesine göre 18 yıldır devam ediyormuş. Ancak Sn. Oğuz 5 yıl demiş. Acaba Sn Oğuz da sehven mi 5 yıl yazdı yoksa 5 yıllık bir zaman aşımı süresi mi var?
Ben 5 yıllık zaman aşımı süresini dikkate alarak 5 yıl yazdım.