Cevap: İnşaat Sözleşmesi MÜTEAHHİTZEDE
Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri madurlarına MÜTEAHHİTZEDE adının konulmasını
talep ediyorum. Toplumu ilgilendiren bu konunun daha dikkatli takip edilmesi ve
yapılan sözleşmede muhakkak tapuya şerh konulmasının belirtilmesi gereklidir.
Çünki sözleşme sonrası verilen vekaletname ile art niyetli müteahhit tapu da
kat irtifakını lehine tescil ettirebiliyor. Tapu tescil müdürüde haklı olarak ben
vekalete bakarım vekalet sahibinin talebini yerine getirmek durumundadır.
Bu nedenle sözleşme ve vekaletname muhakkak tapu müdürlüğü ve imar müdürlüğüne bildirilmek mecburiyetinde kalınmalıdır.
saygılarımla. MÜTEAHHİTZEDE MUSTAFA TATLICI
Cevap: İnşaat Sözleşmesi MÜTEAHHİTZEDE
Cevap: İnşaat Sözleşmesi MÜTEAHHİTZEDE olmayın
Bu gün 19/ kasım/ 2009 samanyolu tv de aile mahkemesi programı MÜTEAHHİTZEDEliği fevkalade işlemiş bu tür programlarla toplumun bilinclenmesinin ne kadar önemli olduğunu anlamamız lazım.
Müteahhitzede olmamak için lutfen dikkat ediniz.
Güvenmek bir yere kadar, işimizi sağlam yapalım. saygılarımla.
müteahhitzedesiz bir yaşam dileği ile.hoşça kalın.
Sayın Hukuki Net gözlemcileri.
Benim tesbitlerimle içimizde hayli çoğunlukta MÜTEAHHİTZEDE var bu durumun
değişebilmesi için yetkilileri uyarmak ve harekete geçmelerini temin etmemizin
gerektiğini anladım.
MÜTEAHHİTZEDE likten kurtulmanın birinci yolu sözleşmemizi noterde yapalım
ve muhakkak tapu ve imar müdürlüğüne bildirelim.
Benim bu uyarı çalışmam kaç MÜTEAHHİTZEDE yi kurtarırki demek gerçek çözüm
NOTERLERİN bu problemin çözümünde olduğudur.
ADALET BAKANLIĞINI bu problemin çözümüne davet etmeliyiz.
Ben imkanlarımın yettiği kadar kişi, kuruluş ve makamları duyarlı olmaya
davet ediyorum el broşürü ile sokaklarda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyorum.
Ancak sizlerin yardımı olmadıkça çözümün olamıyacağı gerçeğini de biliyorum.
Sizin veya bir yakınınızın başına gelmeden lütfen bu konunun takipçisi olunuz.
72 Yaşındaki bu müteahhitzedeye kulak verin ki sorun çözülebilsin.
Sayın Hukiki Net okurları.
Müteahhitzedelik konusunda, günlük yaşamımızda karşılaştığım gerçekleri burada yazmak bana düşmez, ancak bu konunun önemini bilenler lütfen yaşadıklarınızı, çevrenizde gelişen gercekleri burada veya yetkililere duyurmazsak kanun yapımcıları konunun takipçilerinin harekete geçmesini beklemiyelim.
Ben yargıya intikal eden davamızın 6 senedir neticelenmesini bekliyorum, yaşım 72 ömrüm yetermi bilmiyorum.
Uygulamadaki bir boşluğun varlığını duyurmadığım makam kalmadı.
Bizleri koruması gereken makamın hangi makam olduğunun dahi tam olarak öğrenemedim.
Noterler odası, Belediye İmar müd, Bld başkan yardımcıları, Tapu müdürlüğü, TKGM İst bölge müdürlüğü, Kaymakamlık makamı, Savcık makamı, Tüketici koruma derneği,
İTO şikayet masası, BİMER yetkilileri, İst Valilik makamı, ANKARA TKGM sorumlu makamı, Bayındırlık ve iskan Bakanlığı sorumlu makamları, TBMM Bayındırlık komisyonu başkanı
Sayın Nusret Bayraktar makamına, TBMM Millet vekilleri nin mail adreslerine, Yazılı basın haber servislerine ve sütun yazarlarına, Görsel medya haber servisleri ve pek çok
TV programı yapan kişi ve yetkililerine, Mail yolu ile binlerce kişi ve kurumlara ulaşmaya çalışıyorum.
Sokakta, otobüste, vapurda, trende, metroda ve her yerde dağıtımını yaptığım el broşürünün değerini bilen ve beni alkışlayan.
Bu konuda bana guç veren sokaktaki vatandaşlara güveniyorum.
Geçte olsa sayın yetkililerin beni duyacağını ve bu sorunun çözüme ulaşacağına inancım var.
TOKİ nin belediyelerle başlattığı kentsel dönüşüm projesine şimdi Müteahhitler ÖZEL KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışmalarının varlığını tesbit ettim ve vatandaşa sunulan teklifleri gördüm
bu güzelliklerden geri dönüş olamıyacağının bilincindeyim.
Sayın Yetkililer bizleri müteahhitzede olmaktan kurtarmak meçburiyetindesiniz bunun vebalini omuzlarınızda hissediniz.
Sayın okurlar bu görüşlerimin ve sizin görüşlerinize bu toplumun ihtiyaci var lütfen bu sütunlarda ve yetkili olduğuna inandığınız kişilere
kurumlara bir hatırlatmayı da siz yapınız ki bu sorunun çözümünde sizin de payınız olsun.
saygılarımla. Mustafa Tatlıcı 0535 3483816 0216 5665731 mustafatatlici@yahoo.com.