İcra kesintisi ne zaman biter
kredi kart borcundan dolayı maaşıma haciz geldi.kredi kart borcum ana para olarak 4.500tl idi faizlendirilmiş olarakta 13.000tl çıkardılar.bunu yaklaşık 2.yıldır maaşımdan 1/4 kesiliyor.baglı oldugum kurum tek bir taksidim kaldıgını söğlüyor.
soru 1.borcum tamamen biter mi?
2.bank sonra bir borc çıkarır mı?
3.kesilen para faizlen para üzerinden mı?kesiliyor.
Cevap: İcra kesintisi ne zaman biter.
Alıntı:
sky1976 rumuzlu üyeden alıntı
kredi kart borcundan dolayı maaşıma haciz geldi.kredi kart borcum ana para olarak 4.500tl idi faizlendirilmiş olarakta 13.000tl çıkardılar.bunu yaklaşık 2.yıldır maaşımdan 1/4 kesiliyor.baglı oldugum kurum tek bir taksidim kaldıgını söğlüyor.
soru 1.borcum tamamen biter mi?
2.bank sonra bir borc çıkarır mı?
3.kesilen para faizlen para üzerinden mı?kesiliyor.
Hocam benin maaşımı aldığım bankadan icram var ve oradaki yetkiliyle görüştüğümde bana önce icradan gelen paranın anaparadan düşüldüğünü ve anapara bittiğinde faize geçildiğini eğer böyle olmazsa hiçbir suretle borcun bitmeyeceğini belirtti ki bu doğrudur. Eğer bağlı olduğunuz kurum tek taksidinizin kaldığını söylüyorsa doğrudur; lakin siz dosya numarası üzerinden avukatınızla veya icra dairesine gitmek suretiyle borcunuzun ne aşamada olduğunu takip etmenizde fayda var ztaen borcunuz bittiğinde dosya kapanacaktır. Ama dediğimi gibi siz en iyisi borcunuzu takip edin bakalım hangi aşamaya gelinmiş.
Cevap: İcra kesintisi ne zaman biter
Maaş kesintisinin yapıldığı kurum ancak icra müdürlüğünün onlara gönderdiği müzekkeredeki rakamı bilebilir. Ödemelerden sonra ve bu arada işleyen faiz sebebiyle kurum son taksit kaldı dese sen bakiye maaş haczi müzekkeresi için hazırlıklı ol.
Kesilen para BK. m.84 e göre kesilir. Yani önce faiz e masrafdan sonra anaparadan düşer. Ancak kimi bankalar bu durumda borçların bitme imkanının olmadığını bildikleri için önce ana paradan düşmekte.