İnternetten Mp3, Film İndirmek
Herkese iyi akşamlar.
Bu yakınlarda her yerde internetten mp3 ve film indirmenin yasak olduğunu söyleniyor. Bunun herhangi bir sınırı var mı ? Mesela kimi 1 mp3 indirirken kimisi 100 tane indiriyor. Bu kişiler aynı cezaya mı tabi tutuluyor ?
Bu yasağı duyduğumdan beri bir çok forumda halen mp3 ve film paylaşımlarının yapıldığını biliyorum. Peki bu sitelerde paylaşımlar devam ederken onları indirenleri cezalandırmak ne kadar doğru.
Hem film derken tam olarak neden bahsedilmiş. Örnek vermek gerekirse bir Adult forumunda 100 bine yakın üye bulunmakta ve her gün binlerce film indirilmekte bu adult forumlarındaki filmleri indirenlerde mi ceza alacak ?
Ayrıca ben 3 aydır internetten mp3 indirmiyorum ama 3 ay önce indirdiğim mp3 ler halen bilgisayarımda bulunmakta bu durumda bu mp3 leri bilgisayarımdan silmem mi gerekiyor ?
İnternet üzerinden bu yasak olan şeyleri indirenler nasıl tespit ediliyor ?
Şikayet üzerine mi ? Yoksa milyonlarca bilgisayar kullanıcısını takip edebilmek oldukça zor olsa gerek.
Ayrıca öğrenmek istediğim bir nokta var. Mesela bir sitede bir film paylaşılmış ben o filmi hiç indirmeden direk kopyala yapıştır yoluyla başka bir sitede paylaşmış olsam bu benim yaptığımda mı suç olacak ? Eskiden bunu yaptığımda olmuştu çünkü..
Hem bu yasaklar ve cezalar neye göre veriliyor. Mesela ben bu akşam birşeyler indirdim hemen yarın bana bunun bildirimi mi gelecek. Yoksa aylar sonra mı gelecek ?
Bu konular hakkında oldukça titiz sayılırım. Eğer geçmişte indirdiklerimiz de suç sayılıyorsa Bilgisayarımızda tutmayalım silelim..
Cevap: İnternetten Mp3, Film İndirmek
Benimde çok merak ettiğim sorular. Ağustos ayında bununla ilgili bir kararname taslağı hazırlanmıştı ama kanunlaştımı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?
Cevap: İnternetten Mp3, Film İndirmek
şuan milyonlara yakın paylaşım siteleir online durumda geneli adult ve mp3 benim düşüncem şu yönde bu kişiler site sahipleri yanı bizim indirmemize yada dinlememize izlememize asıl nedendir.Nedenmi onlar sanal aleme bu verileri koymasa biz indirmeyecegiz eğerki bana bugün yada yarın sen şuşu zamanda şu mp3'ü yada şu adult video indirdin denirse ben kendimi nasıl savunacağım milyonlarca kişi benım yaptığım işi yapıyor eğer bana ceza verilcekse onlarada verilsin..Verilirse bilinki memlekette insan kalmaz mahkemelerde ceza evlerinde olur bugün düşünün devleitn en üst kademesinde olan kişilerin bile keisnlikle vardır bir yasak çignemiş durumu belki kızı belki oğlu mp3 yada adult video indirmiş olabilir.Durum bundan vahimken indirenlere değilde indirmeye teşkil eden kişi ve kişilere ceza uygulanırsa daha uygun olur
Emin olun şuan genel olarak türkiyede diyelimki 100 bilgisayar kullanıcısı var .Bu bilgisayarlar kontrol altına alınsa 99'u yasal olmayan kriterlere yakalanır .İnternet başında hepimiz bir bireysel suçluyus bence