Cevap: Yönetici ne yapmalı
Kiracılar yönetici olabilirler,sadece denetcinin evsahibi olma zorunluluğu var.
Katmülkiyeti kanununda yönetim planının nasıl oluşturulacağı gayet açık ifade edilmiştir.
Ev sahibi iletişim adresini yöneticiye bildirmek zorundadır.Bildirmemekte ısrar ediyorsa aldığınız kararları ilan panosuna asarsınız.Bu ev sahibine tebliğ edilmiş anlamına gelmektedir.Yasal süre içerisinde itiraz edilmeyen kararlarınıza uymak zorundadır.Bir avukattan destek alarak ilgili şahışlar hakkında dava açarak her türlü alacağınızı kanun zoru ile ve yasal faizi ve masrafları ile birlikte tahsil edebilirsiniz.
Not ben avukat değilim ama sizin gibi bir yöneticiyim saygılar
Cevap: Yönetici ne yapmalı
Yönetim planını tapudan çıkartabilirsiniz. gürültü için gelen polis uyarının yanında ceza kesmelidir.kesmezler ise savcılığa başvurabilirsiniz ceza kesilmiyor diye, yaptırımı gören kiracılar belki sukünet içine girebilirler.meyen
Ödenmeyen aidatlar için ev sahibi veya kiracıyı icraya verebilirsiniz.
Eğer kat maliki kullanan olarak size kiracıyı ve kontratı bildirmemiş ise icraya direkt kat malikini vererek intikamınızı alabilirsiniz.
Ayrıca apartmanda kaç daire var 3 kişi ile yönetici seçilemez. bu durumda 3 kişi veya sadece bir kat maliki sulh hukuk mahkemesine başvurup kendinizin yönetici atanmasını istemelisiniz fakat sizlerden biri yönetici olmak istemez ise mahkeme dışarıdan yönetici atar muhtemelen bu bir avukat olur 6 ay bu yöneticiyi değiştiremezsiniz ve en az asgari ücret kadar para ödemek zorunda kalabilirsiniz. o yüzden mahkemeye başvururken kendinizin yönetici atanmasını isteyin en az 6 ay kimse sizi değiştirmez ve iyi maaş alırsınız. mahkeme masraflarını da siteye/apartmana ödettirirsiniz.
Yönetici atandıktan sonra yüksek aidatlar belirleyip kiracıları bezdirin ödemezler ise ev sahibini icraya verin böylece pabuç pahalı gören ev sahipleri hizaya gelmeye başlar ve katılım sağlayabilirsiniz.
Bütün bunların sonunda yönetici sorumluluk sahibi apartmanla ilgilenecek birinin yönetici olması sizin lehinize ve görünen o ki sonuçta yine 3 kişiden birinin olması sizin lehinizedir.