Savunma istenmesi çalışanın haklarını alamamasına sebep olurmu.?
Yabancı bir satış firmasının satış bölümünde 5 senedir yönetici olarak çalışmaktayım. Bu sene satışlarım çok iyi geçti ve 1 ekim itibariyle prim almaya hak kazandım. Fakat yaklaşık 1 ay önce raporlama programlarına zamanında girişler olmadığı ve yönetimimle ilgili yetersizlikten dolayı hiçbir delil gösterilmeden 1 üst yönetim tarafından savunmam istendi. Ben savunmamda durumun böyle olmadığını açıkladım.
Tazminat verilmeden ve prim haklarımı alamadan işten çıkarılabilirmiyim.? Ne yapmalıyım.?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Savunma istenmesi çalışanın haklarını alamamasına sebep olurmu.?
Alıntı:
Lider68 rumuzlu üyeden alıntı
Yabancı bir satış firmasının satış bölümünde 5 senedir yönetici olarak çalışmaktayım. Bu sene satışlarım çok iyi geçti ve 1 ekim itibariyle prim almaya hak kazandım. Fakat yaklaşık 1 ay önce raporlama programlarına zamanında girişler olmadığı ve yönetimimle ilgili yetersizlikten dolayı hiçbir delil gösterilmeden 1 üst yönetim tarafından savunmam istendi. Ben savunmamda durumun böyle olmadığını açıkladım.
Tazminat verilmeden ve prim haklarımı alamadan işten çıkarılabilirmiyim.? Ne yapmalıyım.?
Şimdiden teşekkür ederim.
işverenler genellikle işten çıkarmayı düşündükleri personelin bu şekilde savunmasını alırlar... çünkü sizin kıdeminizde bir çalışan eğer 30 işçiden fazla mevcuda sahip bir işyerinde çalışıyorsa savunması alınmadan işten çıkarılırsa işe iade davası açar ve %100 kazanır .. sizin durumunuza gelince ,
1- savunmanızın alınmış olması illa ki işten çıkarılacağınız anlamına gelmez
2- tazminat alıp alamayacağınız hangi maddeye göre işten çıkartacaklarına bağlı (görünüşe göre haklı nedenle derhal fesih yoluna gitmeyi düşünüyorlar bu durumda tazminat ödemezler)
3- eğer işten çıkarılırsanız ve dava açmaya karar verirseniz açacağınız işe iade veya kıdem ihbar davalarında sizi işten atma sebebinin uydurma olduğunu böyle bir durum olmadığını kanıtlarsanız davayı kazanırsınız.. savunma başlı başına davayı kaybettirmez size..
kolay gelsin...