Cevap: Araç devrinde sorun
Senetle birlikte icra takibi yapıp araca haciz koydurabilir satışını bu suretle üzerinize alabilirsiniz.
merhabalar farklı bir durumda benim başıma geldi. iki araç için bir şahısa banka aracılığı ile ödeme yaptım. ödeme yaptığım esnada araçların üzerinde bankada tarafından rehin vardı. bu parayı bankanın bloke hesabına yatırarak aracın rehinlerini kaldırıdım. fakat ödeme yaptığım şahıs araçların devrine yanaşmadı. bende aslilye hukuk mahkemelerinde alacak ve araç satışının tesbiti olmak üzere iki ayrı dava açtım ve mahkemeden üçüncü sahışlara icra yolu ile dahil satış devrini önlemek amacı ile tedbir kararı istedik ve mahkeme ihtiyati tedbir koydu. mahkemenin kararında sadece ihtiyati tedbir konulduğunu gördüm. açıklama yazmaması haciz yolu ile satış yapılmasına engel olurmu. olmazmı. farklı bir alacaklı tarafından aracın üzerine ihtiyati haciz konulmuş ve benimle görüşmesinde senin tedbirinin faydası olmaz öncelik benim şeklinde bir tavır sergilemektedir. bu konuda bilgi verirmisiniz
Mahkemenin tedbir kararı varken cebri satış yapılamaz kanaatindeyim.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Senetle birlikte icra takibi yapıp araca haciz koydurabilir satışını bu suretle üzerinize alabilirsiniz.
ilginize teşekkür ederim,
ancak araç bir şirket adına kayıtlı ve bu şirketi araştırdım, şirket batmış durumda
ve son olarak araç hakkında hacizli-yakalama da çıkmış
şaşırdım kaldım :((
Senetlerde şirket borçlu değilse şirket adına araca haciz koymanız da zor. Bu şahıslar şirketin ortaklarımıdır araştırdınızmı?
Senetleri bir avukata götürmenizde yarar var.
evet şirketi araştırdım, büyük bir şirket ancak batmış, şirket araç alım-satımı üzerine iş yaparken batmış, bu şahışlarda şirketin rehinli araçlarını benim gibi saflara satıyor, menfaat temin ediyor ...
benim gibi baya bir mağdur olduğunu duydum..
şahıslardan aracı satın aldığım şahıs hakkında bilgim var halen polis olarak çalışıyor, kimlik bilgilerini biliyorum,diğerinin ise sadece adını biliyorummm