Öğretmenin ek ders ücreti icradan dolayı kesilir mi?
1) Kredi kartı borcundan dolayı maaşımın bir kısmı kesiliyor. Bunun yanında aldığım ek ders ücretinin tamamı kesiliyor. Bu normal mi?
2) Bankalarla kredi kartı yasası çerçevesinde anlaşmama rağmen maaşımdaki icrayı durdurmadılar. Hakkım ölür korkusuyla hem taksidi ödüyorum, hem de maaşımdan kesinti yapılıyor. Ne yapmam lazım?
Cevap: Öğretmenin ek ders ücreti icrdan dolayı kesilir mi?
Kesilmez. Ayda maaşınızdan yaklaşık 350 TL kesilir.:))
Genel temayül sadece maaştan kesilmesi yönünde benim de var icram ama ekdersten işte ne bileyim kırtasiye yardımından falan kesilmedi kesilmez de müsterih ol. Eğer sen yapılandırma yapmışsan avukatla bir görüş haczi kaldırsın maaşından öyle şey olur mu
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Genel temayül sadece maaştan kesilmesi yönünde benim de var icram ama ekdersten işte ne bileyim kırtasiye yardımından falan kesilmedi kesilmez de müsterih ol. Eğer sen yapılandırma yapmışsan avukatla bir görüş haczi kaldırsın maaşından öyle şey olur mu
Ek ders ücreti de "ücretten" sayılır. Kesilebilir.
Yeni yasadan yararlanan Anlaşmanızı icra dosyasına ibrazla maaştaki kesintinin kaldırılmasını talep etmelisiniz
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Ek ders ücreti de "ücretten" sayılır. Kesilebilir.
Ama tamamı kesiliyor. Hele ki ben pansiyonlu okulda çalıştığım için ek ders ücreti 900 tl"yi geçiyor. kime başvurmalıyım, ya da hangi makama?
Yazınızı yalnızca başlık olarak değerlendirdiğim için eksik yazmışım. Sayın Av.Tayfun Eyilik'in yazısını dikkate alınız.
Cevap: Öğretmenin ek ders ücreti icradan dolayı kesilir mi?
İcre Müdürlüğüne başvurdum fakat avukattan talimat gelmesi geerktiğini söylediler. Fakat avukat icrayı kaldırmam diyor. Ne yapmalıyım?
Alıntı:
boraglh rumuzlu üyeden alıntı
İcre Müdürlüğüne başvurdum fakat avukattan talimat gelmesi geerktiğini söylediler. Fakat avukat icrayı kaldırmam diyor. Ne yapmalıyım?
BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA KANUN'da yer alan
"Kredi kartı borçlusunun bu maddenin birinci fıkrasına uygun olarak alacaklıya müracaat etmesi ve yapılan
ödeme planı doğrultusunda taksit tutarlarını ödemesi şartıyla, halihazırda yapılmış işlemler baki kalmak kaydıyla icra
işlemleri durur," şeklindeki hüküm nedeni ile maaş üzerindeki haciz baki kalmak kaydı ile kesintilerin durdurulması gerekir. Bu işlemi red eden memur işlemi icra hukuk mahkemesinde şikayet yolu ile dava açılarak iptal edilebilir
Bu işlemler uzun sürer mi? Şu ana kadar ek dersimden kesilen parayı acil olarak geri alabileceğim bir yol var mı acaba?