Yeni ev satın aldım kiradan çıkmam gerekiyor
Merhabalar;
Bir hafta kadar önce bir ev satın aldık. Şu anda kirada (Mart2008'den beri) oturduğum evin sahibini arayarak durumu bildirdim. Kredi başvurusu yaptığımı ve onaylanırsa 15 Ekim'de evden çıkacağımı söyledim. Direk olarak Mart 2009'a kadar beni mağdur ettiğiniz için kirayı alırım diyerek cevap verdi. Konu ile ilgili olarak kanun ve forumları okudum. Benim yapmak istediğim kredi onayından sonraki 15 gün içerisinde evi tahliye edeceğime dair noter tasdikli ihbarname gönderip evden çıkmak istiyorum. Sonrasında büyük ihtimalle dava açılacak. 15 Gün süre kanunen beni zor duruma sokarmı?30 gün olması gerekiyormu?Bana göre mal sahibinin bu yaptığı çok gereksiz.Her ay gününde ödenen kira ve aidat ücretlerini düşündükçe yapılan muameleyi haklı görmek imkansız. En azından karşılıklı oturup bu konuda anlaşma yoluna gitmek daha iyi değilmi.
Cevap: Yeni ev satın aldım kiradan çıkmam gerekiyor
Sayın mühendis_,
''Benim yapmak istediğim kredi onayından sonraki 15 gün içerisinde evi tahliye edeceğime dair noter tasdikli ihbarname gönderip evden çıkmak istiyorum''demişsiniz.
Böylece Mart 2010 tarihinden önce mecuru terk edeceğinizi noter kanalıyla tesbit ettirmiş olursunuz ki ev sahibiniz dava dilekçesine bunuda ekleyerek yıl sonuna kadar olan kiraları sizden talep edecektir.
Yıl sonuna kadar kalan kiraları her halukarda ödemeniz gerekeceğinden notere hiç masraf etmenize gerek yok.
Kiralar aksi belirtilmemişse 1 yıllıktır.Ancak süre bitiminden 15 gün önce haber verilmek suretiyle mecur boşaltılabilir.Daha önce tahliye etmeniz durumunda kalan kiralardan sorumlu olursunuz.Telefonda anlaşma yolunu direk kapattığına göre (Mart 2010 'a kadar kiramı alırım beni mağdur ettiniz demiş)yasal zorunluluğunuz bu. İcra kanalıyla kalan kiraları sizden talep etme hakkı var.
Alıntı:
sidem rumuzlu üyeden alıntı
Sayın mühendis_,
''Benim yapmak istediğim kredi onayından sonraki 15 gün içerisinde evi tahliye edeceğime dair noter tasdikli ihbarname gönderip evden çıkmak istiyorum''demişsiniz.
Böylece Mart 2010 tarihinden önce mecuru terk edeceğinizi noter kanalıyla tesbit ettirmiş olursunuz ki ev sahibiniz dava dilekçesine bunuda ekleyerek yıl sonuna kadar olan kiraları sizden talep edecektir.
Yıl sonuna kadar kalan kiraları her halukarda ödemeniz gerekeceğinden notere hiç masraf etmenize gerek yok.
Kiralar aksi belirtilmemişse 1 yıllıktır.Ancak süre bitiminden 15 gün önce haber verilmek suretiyle mecur boşaltılabilir.Daha önce tahliye etmeniz durumunda kalan kiralardan sorumlu olursunuz.Telefonda anlaşma yolunu direk kapattığına göre (Mart 2010 'a kadar kiramı alırım beni mağdur ettiniz demiş)yasal zorunluluğunuz bu. İcra kanalıyla kalan kiraları sizden talep etme hakkı var.
ilginize teşekkür ederim. Peki bu durumdan en az zararla çıkmanın herhangi bir yolu yokmudur. Yani ev sahibi şunu dese anlarım belki ''siz çıktıktan sonra ilan veririm boş kalan sürede ki kirayı verirseniz yeter'' demesine itirazım yok.
Alıntı:
mühendis_ rumuzlu üyeden alıntı
ilginize teşekkür ederim. Peki bu durumdan en az zararla çıkmanın herhangi bir yolu yokmudur. Yani ev sahibi şunu dese anlarım belki ''siz çıktıktan sonra ilan veririm boş kalan sürede ki kirayı verirseniz yeter'' demesine itirazım yok.
Aslında çok yerinde bir teklif.Kendisine önerin isterseniz.Ev sahibinizin bu durumda kaybedebileceği maddi bir kayıp söz konusu değil.Anlaşacağınızı sanıyorum.Nasıl olsa 4 ay sonra zaten mecuru boşaltacaksınız,sizden bir şey talep edemeyecek.:ok