MSN'm ve bloğum hacklendi
herkese merhaba.. benim bir bloğum vardı.. bloğumda dinsel boyutta tartışmalar yapıyordum ve bu yüzden hakaretler ve küfürler almaya başladım.. ve 1 ay kadar sonra o kişiler msn mi ve blogumu hacklediler.. ayrıca blogumdaki bütün verileri sildiler ve yüzlerce yazım yok oldu.. bunun cezasız kalmaması için ne yapmam gerekiyor ? yaşımın 17 olması o kişilerin ceza almasına mani olur mu ? görüşlerinizi bekliyorum. :k
Cevap: MSN'm ve bloğum hacklendi
Ayrıca beni hackleyenlerin 3 kişi olduklarını öğrendim.. isimlerini,ip adreslerini vb herşeylerini buldum.. fakat 17 yaşında olduğum için 18 imi beklemem gerekiyor. 3 ekim 2009 da yapılan hack için 2011 de şikayette bulunabilirmiyim ?
Cevap: MSN'm ve bloğum hacklendi
msni microsoft support'a kayıt olduğun adını soyadını şifreni vs bilgilerinle başvurarak alabilirsin ikincisi blog'unu bedava hizmet veren blogger vb yerlerden aldı isen dava açamazsın bunun sana bir getirisi olmaz, kendi domaininle açtıysan ve domainin dahil tüm şifrelerin çalındıysa ve hosting hizmeti veren yerden bilgileri alamıyorsan şirkete ailen dava açabilir tabii elinde fatura olmak şartıyla.
ben avukat değilim fakat bu işin içinde olduğum için yazmak istedim.