Velayet Hukuku karşılamıyor
Ben 1999 yılında eş'im ve kayınvalide'mi öldürerek cezaevine girdim.Bu tarihte 6 aylık bir kızım vardı.Aile büyüklerimin tavsiyesi üzerine kızımın velayetini Fransa ile çifte vatandaşlığı bulunan abim ve eşine verdim.O tarihte abimlerin çocuğu olmuyor ve benim de ne zaman cezaevinden tahliye olacağım belli değildi.Ben 'şartlı salıverilme yasası'ndan faydalanarak 2004 tarihinde tahliye oldum.Fransız vatandaşı olan abim bu tarihe kadar kızımı Fransa'ya götürmediği gibi bu tarihe kadar kızım sayesinde fransız makamlarının 'kızım' adına sağladığı bütün hakları kullanmaktalar.Bu zaman zarfında tüpbebek marifeti ile birde oğlan çocuk sahibi oldular.Avukatıma danıştım velayeti geri alamıycağımı söyledi.Abimler ne kızımı Fransa,ya götürüyor nede buradaki kızımın masraflarını karşılıyor. Kanuni olarak nasıl kızımın velayetini tekrar alabilirim?Bana yol gösterebileceklere şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla.Yahya ALPER:((
Cevap: Velayet Hukuku karşılamıyor
İyi de benim anlamadığım birşey var.
Abiniz ve eşi Fransa'da yaşıyorlarsa kızınız nerede? Hiç ondan bahsetmediniz.
Kızım halihazırda babaannesi ve büyükbabası ile beraber yaşıyor.Kızım 6 aylıkken onlara emanet oldu ben cezaevinde iken...
Babaanne 64 Büyükbaba 84 yaşında paragraf olarak belirtmek istedim...
eşi ve kayınvalideyi öldürünce dört yılda çıkılıyormu içerden?
Alıntı:
ayra rumuzlu üyeden alıntı
eşi ve kayınvalideyi öldürünce dört yılda çıkılıyormu içerden?
Hayır 4 yılda çıkılmaz. Ancak 2000'li yıllların başında çıkan şartlı salıverme yasası sebebi ile çıkmış. Şartlı salıverme yasası her zaman çıkan bir yasa değildir. O dönemdeki iktidarın çıkarttığı bir yasadır. O beyefendiye denk gelmiş. Kimse bunu okuyup da örnek almasın.
Şartlı salıverilme yasası ile 4yıl 4 ay 24 gün hapis yattım.Eğer bir şuç işlersem 10 yıl daha hapis cezası yatacağım.Gerçi nekadar ve nasıl ceza çektiğimi tartışmak istemedim ama yinede cevap vermek istedim.Ayrıca olayı gerçekleştirdiğim muhitte halihazırda oturmaya devam etmekteyim.Eski kayınlarımla aynı mahallede yaşamaya devam ediyorum.Eski hükümlü imkanlarından faydalanarak KPSS ile KÜLTÜR ve TURİZM BAK.na işçi olarak girdim,tekrar evlenerek bir çocok sahibi daha oldum.Düzgün bir yaşantı sürmeye devam etmeye çalışıyorum...