Trafik sigortamı iptal etmişler
Merhaba
İstanbul'da taksi şoförüyüm.19.10.2009 tarihinde aracıma arkadan vuruldu.Normal olarak vuran aracın şoförüyle beraber kaza tutanağı tuttuk.herşeyi prosedüre uygun yaparak kaza yerinden ayrıldık.Bu tarih arife gününe geldiğinden bayramın hemen sonrası ilk işgünü sabahı aracımı yetkili servise götürerek işlemleri başlattım.Buraya kadar herşey normal,dün öğlen servisten beni aradılar ve benim aracımın devirden dolayı sigortasının iptal olduğunu söylediler.bunun üzerine trafik sigortasını yaptırdığım acenteyi aradım ve durumu izah ettim,yetkili olmadığını söyleyerek telefonu kapattılar,bunun üzerine sigorta şirketinin genel müdürlüğünü arayarak derdimi anlattım,bana söyedikleri,aracımın satış olduğu ve noter evraklarıyla başvuru yapıldığını ve bu yüzden sigortmın iptal olduğunu söyledile,.aslında böyle bir durum yok aracımı 15.05.2009 tarihinde 1 yıllık trafik sigortası yaptırdım.Halen aynı araçlada çalışmaktayım.Sigortamı iptal ettiklerinden kesinlikle haberim yok ve bu yüzden aracımı tamir ettiremiyorum.Servisin söylemine göre de yaklaşık 4000 TL masraf var ve ben bu masrafı karşılayacak durumda değilim.Trafik sigortamın iptal olduğunu bilmediğim için polis çağırmadık ve tutulan tutanak geçerli değilmiş,dolayısıyle karşı tarafın sigorta şirketi ödemeyi yapamıyor...
Ne yapacağım şaşırdım,sigorta acentesinde muhattap bulamıyorum,aracım kazalı bir şekilde bekliyor.
Cevap: Trafik sigortamı iptal etmişler
Geçmiş olsun,
Elinizde devirden sonra yapılmış geçerli bir trafik sigorta poliçesi varsa bunu karşılamak zorundalar.
Ki devir olmadığını ve noter satışı olmadığını söylüyorsunuz, o zaman size ilgili belgelerin kopyalarını sunmalarını isteyin, işin içinde daha ciddi bir durum yani aracınızın sizden habersiz başkasına satışı yapılmış olabilir dolandırıcılık şeklinde
Fakat devir sırasında sigorta vardı ve siz üstünüze alırken ,artık sigorta yapmadan ruhsatı bile vermiyorlar devir sonrası, tekrar sigorta yaptırmadıysanız ödememekte haklılar.
kolay gelsin