Eşim evi terketti, çocuk bende, nafaka ödeyecek miyim?
Merhaba,
4 yıldır evliyiz, 3 yaşında bir çocuğumuz var. Eşimle anlaşamıyoruz, şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz. Eşim yaklaşık 3 hafta önce evi terketti, çocuğum da bende. Ne arıyor, ne soruyor. Ben de boşanmak istiyorum. Eşim boşanma dilekçesini de vermiş. Bu durumda velayet durumu ne olur? Nafaka ödeyecek miyim? İşsizim ve avukat tutacak durumum yok?
Yardımınızı rica ederim.
Cevap: Eşim evi terketti, çocuk bende, nafaka ödeyecek miyim?
Sanırım geçimsizliğinizin ana sebebi sizin işsiz olmanız ya da ekonomik. Nafaka ödeyip ödemeyeceğinize hakim karar verecek. Çocuk sizde olduğu için sanırım ödemezsiniz. Ama hakim çocuğu anneye verirse, hem çocuk hemde eşiniz için nafaka ödeyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım geçimsizliğinizin ana sebebi sizin işsiz olmanız ya da ekonomik. Nafaka ödeyip ödemeyeceğinize hakim karar verecek. Çocuk sizde olduğu için sanırım ödemezsiniz. Ama hakim çocuğu anneye verirse, hem çocuk hemde eşiniz için nafaka ödeyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
teşekkürler,
peki anne çocuğu talep etmiyor, hakim buna rağmen anneye verir mi çocuğumu, ben de bırakmak istemiyorum. Bunun yanında işsizim, babamın dairesinde kalıyorum, babamın üzerine ev. Herhangi bir talebi olduğunda ödeyecek durumum yok. Sadece işsizlik parası alıyorum o da 3 ay kaldı.
Alıntı:
nihat1979 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler,
peki anne çocuğu talep etmiyor, hakim buna rağmen anneye verir mi çocuğumu, ben de bırakmak istemiyorum. Bunun yanında işsizim, babamın dairesinde kalıyorum, babamın üzerine ev. Herhangi bir talebi olduğunda ödeyecek durumum yok. Sadece işsizlik parası alıyorum o da 3 ay kaldı.
Anne çocuğu istemiyorsa sizde kalır tabi.
Alıntı:
Anne çocuğu istemiyorsa sizde kalır tabi.
peki nafaka ve tazminat konusu ne olur bu durumda?
Alıntı:
Davanıza hakim ben değilim. Davanızı bilemem. Dosyadakiiddiaları bilemem. Davanın seyrindeki ifadeler ne olu bilemem. sonuç ne olur onu da bilemem. Kimse de bilemez.
Boşanma davasında herşeye hazırlıklı olun. Davanızda tüm şahitler dinlendikten sonra ancak sonuç belli olur.
Alıntı:
Davanıza hakim ben değilim. Davanızı bilemem. Dosyadakiiddiaları bilemem. Davanın seyrindeki ifadeler ne olu bilemem. sonuç ne olur onu da bilemem. Kimse de bilemez.
Boşanma davasında herşeye hazırlıklı olun. Davanızda tüm şahitler dinlendikten sonra ancak sonuç belli olur.
3 soruya tek cevap yazınca bende onun devamında sordum.
tabiki cevap vermek zorunda değilsiniz.
Hakim olmadığınızı ben de biliyorum.
neyse
teşekkürler
Alıntı:
Eşinizle bu konuda anlaşma yoluna gidebilirsiniz
Böylece sorularınızın cevabını mahkeme sonucuna bırakmadan çözmüş olusunuz.
Naçizane tavsiyem;
Çocuk sizde kalacağına göre eşinizinde nafaka ve tazminattan feragat etmesini sağlamanız olacaktır.