16yaşından küçükle evlilik
Ben 22 yasındayım kız arkadasım la evleneceğiz ama ailesi kızımız küçük diye vermiyorlar. Kız arkadasım kimlik te 05.04.1994 dogumlu olarak görünüyor... Biz de vermezlerse kaçmayı planlıyoruz. Çünkü ailesi kız arkadasımı halasının ogluyla evlendirmeyi düşünüyorlar, kız arkadasım istemiyor onun için dün geceden beri plan yapıyoruz ben bir özel ögretim kurumunda memur olarak görev yapıyorum... Bu iş nasıl olur bir ceza alırmıyım kaçtıgımızda elbette ailesi şikayet edecek bizi karakola felan yani.. Nasıl olur ne yaparız. Yanlış anlamayın yönlendirin demiyorum ama siz büyüklerimden yardım istiyorum bu konu hakkında biraz degil bayagı bir bilgiye ihtiyacımız var.. Şimdiden tşk ederim. saygılar...
Cevap: 16 yaşından küçükle evlilik
Bir üyemiz 26.05.2009'da aynı soruyu sormuş, cezai müeyyidelerini ve sonuçlarını sormuştu.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=57016
Bu linki tıklayıp okumanızı tavsiye ediyorum.
Bırakın 16 yaşındaki çocuk okusun, hayatı tanısın.. Bir çocuğun evlilikle ne işi olur. O yaşlarda yaşanılacak, öğrenilecek onca şey varken.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Bırakın 16 yaşındaki çocuk okusun, hayatı tanısın.. Bir çocuğun evlilikle ne işi olur. O yaşlarda yaşanılacak, öğrenilecek onca şey varken.
Size fazlası ile katılıyorum.Fakat gençlerimize bu durumu anlatmaya çalışmak çok zor. Hayatın ve gerçek yaşamın farkında değiller ancak yaşadıkları tecrübeler ile bunun farkına varacaklar.Fakat iş işten geçmiş olucak .Geçmişe baktıklarında kazandıkları acı tecrübeler karşılarına çıkacak, yıpranmış olacaklar.
Alıntı:
kelebek373 rumuzlu üyeden alıntı
Size fazlası ile katılıyorum.Fakat gençlerimize bu durumu anlatmaya çalışmak çok zor. Hayatın ve gerçek yaşamın farkında değiller ancak yaşadıkları tecrübeler ile bunun farkına varacaklar.Fakat iş işten geçmiş olucak .Geçmişe baktıklarında kazandıkları acı tecrübeler karşılarına çıkacak, yıpranmış olacaklar.
Katılıyorum üyelerin yorumlarına.
O yaşlar çok kıymetli. Ancak canenqin üyemizin yazdığı bir şeye de takıldım. Her ne kadar genç yaşta evlenmesin diye bu üyemize söylesek de, 16 yaşındaki kızı ailesinin halasının oğlu ile evlendirmek istemeleri de değinilecek çok önemli bir konu.
Asıl halasının oğlu ile evlenmek istemeyen bu kızın ne yapabileceği, hakları konusunda hukukçu avukatlarımız yol gösterirse canenqin üyemiz okuyup kız arkadaşına bu bilgiyi verebilir.
Cevap: 16yaşından küçükle evlilik
Alıntı:
canenqin rumuzlu üyeden alıntı
Ben 22 yasındayım kız arkadasım la evleneceğiz ama ailesi kızımız küçük diye vermiyorlar. Kız arkadasım kimlik te 05.04.1994 dogumlu olarak görünüyor... Biz de vermezlerse kaçmayı planlıyoruz. Çünkü ailesi kız arkadasımı halasının ogluyla evlendirmeyi düşünüyorlar, kız arkadasım istemiyor onun için dün geceden beri plan yapıyoruz ben bir özel ögretim kurumunda memur olarak görev yapıyorum... Bu iş nasıl olur bir ceza alırmıyım kaçtıgımızda elbette ailesi şikayet edecek bizi karakola felan yani.. Nasıl olur ne yaparız. Yanlış anlamayın yönlendirin demiyorum ama siz büyüklerimden yardım istiyorum bu konu hakkında biraz degil bayagı bir bilgiye ihtiyacımız var.. Şimdiden tşk ederim. saygılar...
Kaçmak kesinlikle çözüm değil.16 Yaş kesinlikle evlilik yaşı değil.
Kızı başka birisi ile zorla evlendirmek istiyorlarsa kızın rızası olmadan bunun mümkün olmayacağı kanaatindeyim. "Zorla evlendirilmek istenen kız, ailesinden şikâyetçi oldu" başlığı altında araştırma yaparsanız Karakola şikayet edilebilindiğini görebilirsiniz. Bulunduğunuz il deki valilik veya kaymakamlıktan bu konu ile ilgili (zorla evlendirilme) kızın gidip durumu anlatıp evlenmek istemediğini beyan ederek yardım istenilebilir.