Kurusıkı tabanca yakalatma
07.09.2009 tarihinde üzerimde bulunan kurusıkı tabanca polisler tarafından farkedilip gözaltına alındım.Karakolda gerekli işlemler yapıldıktan sonra 560 Ytl para cezası aldım.Para cezasını daha yatırmadım ve nereye yatırıcağımıda bilmiyorum.Bu zamana kadar bir faiz işlemiş midir?Ayrıca çok merak ettiğim ve korkutuğum şey sicilimde belli olur mu? Bu beni çok korkutuyor. Okulumu bitirip memuriyet için çabalamak istiyorum bu engel olursa kendimi affetmem.
Saygılarımla
Cevap: Kurusıkı tabanca yakalatma
O kadar okuyan olmuş ama kimse cevap vermemiş
Alıntı:
borankaya34 rumuzlu üyeden alıntı
O kadar okuyan olmuş ama kimse cevap vermemiş
Para cezası için ilgili vergi dairesinden ödemeye davet kağıdı gelir. Cevap verme gibi bir zorunluluk yoktur.
Kabahatler kanununa göre ceza kesildiğini tahmin ediyorum sicilinize işlenmez memuriyetinize zeval vermez. Ceza polis tarafından savcılık tarafından mı kesildi? Belgede ödeme süresi yazıyor olabilir. Yazmıyorsa süre sanırım tebliğinden itibaren bir aydır. Ayrıca taksitlendirme veya itiraz yoluna başvurmayacaksanız peşin ödemede indirim yapma ihtimli mevcut.
Karakoldan gerekli bilgiyi vakit geçirmeden isteyin.
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.Verilen ceza karakola götürüldüğüm anda bana tebliğ edildi. Bu konularda tecrubesiz olduğum için fazla bilmiyorum. Maliye'ye ödenecekmiş. 1 ay içinde ödenmezse ne gibi sorunlar çıkar?
Saygılarımla
Bir ay sonra aylık %5 gecikme faizi işler faiz cezanın iki katına ulaşınca ve ödenmemeye devam ederse amme alacakları tahsil usulüne göre gecikme faiziyle masraflarıyla cebren tahsili yoluna gidilir.
Beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda cezamı ödeyeceğim zaten.
Saygılarımla
Aynı olay benimde başıma geldi maddi yönden sıkıntılıyım ve işsizim.Bu cezayı nasıl taksitlendirebilirim?
Bu ne telaş! Duyan da AK47 falan yakalattığınızı sanacak:) Burada Kabahatler Kanunu işlemez. Çekirdeksiz mermi atan tabancalar hakkında taşıma cezası yönünden 5729 sayılı kanunun 4/2.m. hükümleri geçerlidir. Taşımanın cezası 560 TL idari para cezasıdır. Ödersiniz biter gider. Oyuncağınızı da müsadere ederler. Sabıka kaydına falan da işlemez, memuriyete engel olmaz. Telaşa gerek yoktur.
Hayırlı akşamlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Yanlız şöyle bi olay oldu. Ben cezamı ödeyemedim daha 2 aydan beri hastanede yattığım için. Şu an ne durumdadır ve yapmam gereken en iyi yol nedir ve şu an maddi durumum pek iyi değil taksitle ödeme imkanım nedir son olarak ceza makbuzunuda kaybettim nasıl ödeme yapabilirim şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim