Çıkan işçinin dava açması
Mehaba
Bundan 2 ay önce calıştırdığım işyerimden 3 yıllık bir personelim işten ayrılacağını belirtti sebeb ise maaşının az geldiği ve zam olmadıgından dolayı, bende olumlu karşıladım dilekçeye vs gerekde duymadım eski personelim olduğu içinde pek dikkatede almadım cıkışını verdim daha sonra ihbarını çekmişdim, sonra bu personelin bana dava actığını öğrendim dava sebebi olarak " maaşına zam yapılmamasından dolayı işten ayrılması olarak" istedikleride kıdem,ihbar,bayram vs olarak davacı bulunmakda ne gibi sonuclarla karşılaşırım ve ne yapmam gerekli sizce? iyi çalışmalar.
Cevap: Çıkan işçinin dava açması
Çalışanlarınızla aranızda zam yapılacağına dair yazılı sözleşme yoksa, zam yapma zorunluluğunuz yok!?
Cevap: Çıkan işçinin dava açması
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çalışanlarınızla aranızda zam yapılacağına dair yazılı sözleşme yoksa, zam yapma zorunluluğunuz yok!?
Merhaba Sayın Kırcalı
Personellerimizle zam yapılma sözleşmemiz yoktur dediğiniz gibi, personel bu şekilde değerlendirmiyor fakat, iş mahkemesine dava açmış bulunuyor(aylıgıma zam yapmadı ihbar tazminatimi vermedi resmi dini,bayramlarda calıştım, paramı vermedi) diye dava metni bulunmakda şuan ne yapacagımı bilmiyorum bende elimde personelim kendi isteğine dair ayrılma dilekcesi yok ve ssk'dan çıkışını yaptıktan sonra ihbar çektim personelimden zarar gelmez düşünçesiyle personelin avukatıda anlaşalım demekde şuan ne gibi bir yol izlemem gerekli?