Somut belge olmadan temyiz etme
Kamuda teknik eleman olarak çalışıyorum. 2008 yılında verilen sicil notu için, idare mahkemesine başvurdum. İdare mahkemesi benim talebimi kabul ederek işlemin İPTALİ için karar verdi. Davalı kurum, 30 günlük itiraz süresinde temyiz için Danıştaya başvuru yaptı.
İdare mahkemesince dava sürerken , savunma için davalı kurumdan somut bilgi ve belge talep edilmesine rağmen, davalı kurum tarafından somut bilgi ve belgenin olmadığı yönünde idare mahkemesine cevap yazılmıştır. Gerçekten de somut bilgi ve belge bulunmamaktadır. Karar verildikten sonra itiraz süresi içerisinde kurumca temyiz edildi.
Tek gerekçeleri : Kurumun elinde hiçbir somut bilgi ve belge olmasa bile , KURUMU KÜÇÜK DÜŞÜRMEMEK VE EZMEMEK.
Şimdi benim öğrenmek istedğim konu ; Danıştayda bu durumda olan davalar ne kadar zamanda sonuçlanır, dava sonuçlanınca tazminat davası açma hakkım varmı, kurum bu haliyle kendini daha küçük duruma düşürmüş olmuyormu?
Bu davaya emsal olacak karar hakkında bildisi olanlar varmı? Şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: somut belge olmadan temyiz etme
Belge yoksa Danıştay idare mahkemesinin verdiği kararı onar. Tazminat talebiniz elbette olabilir.:))
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Belge yoksa Danıştay idare mahkemesinin verdiği kararı onar. Tazminat talebiniz elbette olabilir.:))
Kurumu küçük düşürmeme gerekçesiyle ; somut bir belge,bilgi olmadan ve resmi dayanağı olmadan temyiz etme hakkını kendinde bulan kuruma tazminat davası açsam kazanma şansım varmı?
Bu kuruma yaptığı yanlış ve kasıtlı işlemden dolayı ayrıca bir cezai işlem uygulanabilirmi?
Danıştayda dava süreci ne kadar sürer?
Temyiz ve karar düzeltme talepleri tavaya taraf olanların hakkıdır. Bu hakkın kullanımından dolayı ceza veya tazminat sözkonusu olamaz...
Danıştay'da temyiz süresi (istisnaları da olmakla birlikte) 1 ila 2 yıl arasındadır.