Gayrımenkul satışında inanılmaz teklif
Bugün yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. İzmir Karşıyaka Girne'de, birkaç gün önce yeni bir daire beğenmiştim. Bu gün o daireyi almaya karar verdim ve daire sahibi ile telefonla görüştüm. Gereken incelemeyi yapmak için tapuyu fakslamasını istedim, faks geldikten sonra yarın 09.30 da, Karşıyaka Tapu Müdürlüğü önünde buluşmak izere randevulaştık. Buraya kadar herşey normal.
Dairenin tapusuna sahip kişi bana; tapu için gereken müracaatı yaparız, randevumuzu alırız, imzaların atılmasına 1 saat kala siz eft ile eşimin hesabına parayı gönderirsiniz, ben sizin yanınızdan ayrılmam, biz hesapta parayı görünce imzaları atarız. tapu benim üstüme ama daire esasında eşimin. dedi.
Teklifleri aynen böyle. Kendisine, böyle birşey olamayacağını, imza atılacağı zaman, kendilerine bloke çek yada istemeleri halinde, TL yada döviz bazında nakit verebileceğimi söyledim. Kesinlikle kabul etmeyeceklerini, paranın illede eşinin hesabına gönderilmesini, ondan sonra satışın gerçekleşeceğini söyledilr.
Karşılığı bankada bloke edilerek, banka tarafından verilecek çeke güvenmeyecekler, nakit kabul etmeyecekler, tapunun sahibi kocası olduğu halde, ben onlara güvenerek 250 Bin TL parayı karısının hesabına göndereceğim:)) Bu işin içinde kötü niyet olduğunu düşünüyorum. Usül kaide böyle değil, bu şekilde satış olmaz, siz malınızın hayrını görün diyerek olayı kapattım.
Saygılarımla,
Cevap: Gayrımenkul satışında inanılmaz teklif
Tebrik ederim en doğru hareketi yapmışsınız.
Tapu işlemi esnasındaki karşılaştığımız en büyük sorunlardan birisi budur. Özellikle üzerinde konut kredisine ilişkin şerh olan işlemlerde önce ipoteğin kaldırılması sonra satış işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Bu gibi durumlarda paranın tamamının veya bir kısmının önceden verilecek olma koşulu her zaman ciddi riskler taşımaktadır.
En doğru hareket: nakit ödeme yapmak, bloke çek yada güvenilir bir Emlak Danışmanının parayı emanete almasıdır.