Maaş kesilen hacizin kapatılması sırasında kesilen miktarların düşmesi ile ilgili
Maaşımdan ve kefilimin maaşından yaklaşık 10 aydır haciz dolayısıyla kesintiler yapılmakta idi.Kurumum bu kesilenleri icra dairesine aylık olarak yolladıgını söyledi.Avukata kapatacagımızı ve kesilen miktarların düşülmesi konusunda görüşmeye gittiğimizde o bize "bizde sadece cok az kısmı gözüküyor "dedi..Ben ve kefilim kuruma yazı yazdık ve başlangıç tarihinden bu aya kadar dökümler aldık ve icra dairesindende bunu isteyeceğim.Sonrasında avukata bu dökümleri göstererek düşürmesi gereken rakam ortaya cıkacak..Avukat bana düşemem diyebilir mi bunun kanun, yasa, maddesi vs ..Bir şeyi var mı ona söylebileceğim kendimi savunabileceğim bir şey varmıdır.Avukatamı İcra dairesine mi yatırmak daha iyi olur acaba?.yardımınız bekliyorum. tesekkür ediyorum
Cevap: Maaş kesilen hacizin kapatılması sırasında kesilen miktarların düşmesi ile ilgili
Ödemekle yükümlü olduğunuz tahsil harcıda icra dosyasına gelen paralardan kesilerek alacaklıya ödenir. Başka bir deyişle Tahsil harcınıda ödemeniz gerekiyor
Cevap: Maaş kesilen hacizin kapatılması sırasında kesilen miktarların düşmesi ile ilgili
UYAP(Ulusal yargı Ağı Projesi) sayesinde avukatlar bilgisayarlarından sizin borcunuzdan dlayı icraya ne yatmış ne yatmamış herşeyi görebilirler. Siz bunu hatırlatırsanız icra dairesiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
UYAP(Ulusal yargı Ağı Projesi) sayesinde avukatlar bilgisayarlarından sizin borcunuzdan dlayı icraya ne yatmış ne yatmamış herşeyi görebilirler. Siz bunu hatırlatırsanız icra dairesiyle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
tabi icra memurları üşenmeyip tüm bilgileri uyap a girerlerse....
takiplerde genellikle kısmi ödemelerin asıl alacak değil faiz masraf ve harçlardan düşüleceği yönünde bir ibare vardır.. bu yüzden ödediğiniz miktar ile borcunuzdan düşen miktar arasında uyuşmazlık olmuş olabilir..
Kurumumdan almış oldugum dökümlerde bende 4,152.50 kefilimde 4,080,20 gibi yoplam kesinti gözüküyor.Toplam benim ve kefillimden kesilen 8.000 tl lik rakam..Maaşıma haciz gelem rakam 35.163.20 tl yani 8.000 tl lik rakamın 35.000 lik rakamdan düşmesi gerekiyor değil mii.bu zaman kadar ödenen rakam bu..Teşekkür ediyorum
Değerli üstad, icra takipleri açılırken ilk ödemelerin faiz ve masraflara mahsup edileceği yazılır. Bu nedenle yapılan ödemeler genelde faize sayılır ve ana para olduğu gibi kalır. Tabi küçük ödemelerde. Bu nedenle avukatla anlaşmanızı tavsiye ederim. saygılar. Ve ödeme yaparsanız dosya borcuna ilişkin ödeme yaptığınıza dair avukattan makbuz alın