Rapor almakda bir kısıtlama var mıdır?
Yaklaşık beş yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım.İşim gereği firmamaın beni yolladığı bazı bayilerde çalışıyorum şirketim beni evime iki saatlik mesafe olan uzak bir noktaya yolladı, bunu tamamen benim işten ayrılmam için yaptı.Evime çok uzak olduğunu burada çalışmak istemediğimi söyledim ama faydası olmadı.Bende bunun üzerine rapor almaya başladım sormak istediğim,aldığım raporlarda belirli bir limit varmıdır?ve şirketim beni evime çok uzak bir yere yollaması yasalmıdır? cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Rapor almakda bir kısıtlama varmıdır?
selma hanım, rapor konusunda çözüme ulaştınız mı? ben de 7 yıldır çalıştığım bankadan başka şehire tayin yolu ile istifaya zorlanıyorum. süreç içinde zaman kazanmak için bugün 10 günlük üniversite hastanesinden 10 günlük rapor aldım. şubedeki arkadaşlara "kendisine haber verin tam teşekküllü devlet hastanesinden getirsin raporu demişler" şu anda acil olarak sizin raporunuzda sorun çıkıp çıkmadığını öğrenmek isterim. Syg. yasemin
Cevap: Rapor almakda bir kısıtlama varmıdır?
Alıntı:
yasemin1 rumuzlu üyeden alıntı
selma hanım, rapor konusunda çözüme ulaştınız mı? ben de 7 yıldır çalıştığım bankadan başka şehire tayin yolu ile istifaya zorlanıyorum. süreç içinde zaman kazanmak için bugün 10 günlük üniversite hastanesinden 10 günlük rapor aldım. şubedeki arkadaşlara "kendisine haber verin tam teşekküllü devlet hastanesinden getirsin raporu demişler" şu anda acil olarak sizin raporunuzda sorun çıkıp çıkmadığını öğrenmek isterim. Syg. yasemin
selma hanım, rapor konusunda çözüme ulaştınız mı? ben de 7 yıldır çalıştığım bankadan başka şehire tayin yolu ile istifaya zorlanıyorum. süreç içinde zaman kazanmak için bugün,9 eylül üniversite hastanesinden 10 günlük rapor aldım. şubedeki arkadaşlara "kendisine haber verin tam teşekküllü devlet hastanesinden getirsin raporu demişler" şu anda acil olarak sizin raporunuzda sorun çıkıp çıkmadığını öğrenmek isterim. Syg. yasemin
Cevap: Rapor almakda bir kısıtlama var mıdır?
Sözleşmenizde başka yerlere nakil edilebileceğinizi öngören bir kayıt bulunmuyorsa, işvereninizin sizi başka bir yere nakletmesine karşı çıkabilir ve eski çalışma yerinizde çalışmanıza devam edebilirsiniz.
Şayet sözleşmenizde nakil hakkı tanıyan bir madde yer alıyorsa, işvereniniz herhangi bir gereklilik yokken salt sizi cezalandırmak gibi bir amaçla nakilde bulunmadıkça görevlendirildiğiniz yere gitmeniz gerekir.
Ayrıca nakil yetkisinin geçerli olabilmesi için nakledilebileceğiniz yerlerin belirli ve tarafınızdan öngörülebilir olması gerekir. Aksi halde sözleşmedeki hüküm geçersizdir.