Selam ben korsan taksicilik yapıyorum duraga telefon geldi gittim musteriyi almaya 2 bayan 1 i öne 1 i arkaya bindi hastaneye gidecez dediler hastanenin önünde sivil polisler oldugundan haberim vardı o yuzden oraya gidemeyecegimi söledim ama bayanın biri annem cok hasta lütfen gidelim onu ordan alıp eve götürmem lazım diyince peki o zaman uzakta beklerim dedim ve hastanenin az ilerisine park ettim kadın indi koşa koşa gitti arkadaki kızda insafa geldim abi kaç burdan o kadın polis getirecek anlaşmalıyız biz diyince saol bacım dedim arabadan indi ve bastım gaza gidiyorum 100m ilerde polise plakamı vermiş kadın,beni durdurdular arabam boş iken korsan taksi olarak tutanak tutulup arabamı bagladılar dava açmak istiyorum ama sizce degermi?Sonucu ne olur?Dava açmalımıyım? Açarsam kazanma ihtimalim varmı?Aklımca bir dilekçe yazdım sizce doğrumu yazmısım baska hangi sekilde yazabilirdim?Maddi veya manevi tazminat davası açmaya hakkım varmı?Kısaca ne yapabilirim?Arabam boş iken baglaması zoruma gitti 2 cocugum var iş bulamıyorum 4 yıllık işletme fakültesi mezunuyum yasım 39 mecburiyetten bu işi yapıyorum lütfen elinizi vicdanınıza koyarak yorum yapın.
Dİlekçe Örneği
Kanun : Ek Madde 2 - (Ek madde 17101996 - 419943 md. Değişik madde 21051997 - 42624 md.)
Araçlarını motorlu araç tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahipleri 14.4 TL para cezası ile cezalandırırlar.
Talep Konusu:Arabam ile Esenyurt istikametinden Avcılar yönüne yalnız başıma gitmekte iken 28 Eylul 2009 saat 17.45 de Anadolu hastanesinin önünde sivil polis memuru Burhan AKIN tarafından arabamın önü kesilerek durdurulmak sureti ile korsan taksi oldugum ifade edilmiştir ve akabinde arabamı o cevreye yakın olan cihaner otoparka cekerek 537 TL para cezası yazıp 15 gun süre ile arabamı otoparkta bagladılar.Kendilerine hata yaptıklarını defalarca söyledigim halde dinlemediler bende hiçbir belgeye imza atmadım.Bir sürücünün korsan taksi olması için yanında musterisi olması ve para alışverişi halinde olması gerekmezmidir?Benim tek oldugumu yanımda kimsenin olmadıgı halde neden korsan taksi muamelesi gördügümü sorduğumda hiç tanımadıgım bir kadını çağırıp müşterim oldugunu söledi ve arabamın anahtarına el koydu.
SONUÇ VE İSTEM:Yukarıda sunulan nedenlerle kesilen cezaların iptal edilmesini,otoparka ödenmesi gereken ücretlerin ve arabamın 15 gun baglı kalmasına mahsuben maddi olarak gördüğüm zararların karşılanmasını talep ediyorum.
Saygılarımla